lauantai 8. maaliskuuta 2014

Day 11 - Katriina

Eilisen illan kaupungin valojen katselu osoittautui hienoiseksi pettymykseksi -vaikka valoja katseltiin paikallisten puheiden mukaan seudun parhaimmasta kuppilasta Nama-tavaratalon ylimmästä kerroksesta (baari oli nimeltään Top), ei meno, puitteet tai hinnat kyllä juuri poikenneet suomalaisesta.
No, lauantaiaamu alkoi rauhallisissa merkeissä, kun päätin syödä aamupalan meidän partsilla! Vielä oli vähän viileää, mutta viltin alla aamun kaurapuuron ja aamuteen pystyi kyllä ihan hyvin hörppimään ulkona lintujen luritellessa kevätveisujansa.
Naistenpäivän aamustartterit. Oon onnellinen että täälläki
myydään normikaupoissa kaurahiutaleita! ^^

Aamupalahetki
Ja minähän en mikään stalkkeri ole, mutta oli mielenkiintosta kurkistella tuon keltasen talon pihalle parvekkeeelta kun niillä on niin korkea muuri ettei sinne muuten nää... Eikä pihalla ollu ees mitään mielenkiintosta, joku hassunen lasten lelu ja koripalloteline, mikä pettymys. Nooralle oli varattu kampaaja-aika, jonka jälkeen oli puhe suunnata yhdessä suureen kauppakeskukseen BTC Cityyn.
Nooraa odotellessa päätin käydä katselemassa vähän kevään tuloa ja ihmetellä kaupunkia. Törmäsin myös meidän pihan kotikissaan, joka hipsutteli kasvimaan reunaa tottuneesti! Eipähän tule hiiriä.

Slovenialainen Kasperi

Meidän kukallinen piha-aita
Ylväs linna


Ljubljanska-joki kylpi valossa

Puihin tulee jo lehtiä! :)
Muraaatti <3


Täällä on kevät jo sen verran pitkällä että lehden alkuja alkaa jo näkyä puissa :) Slovenialaiset juhlii naistenpäivää ihan tosissaan, kaikille ostetaan kukkia ja työporukatkin (ainakin meidän osaston) käyvät syömässä yhdessä juhlan kunniaksi. Tänään oli myös superlämmin päivä ja keskieurooppalaiseen tyyliin paikalliset kahvittelivat aurinkoisilla terasseilla joen varressa.

Katukuvaa
Kävin pienemmillä kujilla vähän tassuttelemassa ja pistäydyin söpön näköiseen putiikkiin, jossa myytiin mm. erilaisia pesujutskia, laukkuja ja lompakoita. Bongasin sieltä tällaisen Bat Mallowin eli kylpyvaahtoleivoksen! Ovat kuulemma uusi juttu. Tosi söpö, hyväntuoksuinen ja kaunis! Ootan millon pääsen kylpeen tuon kanssa :)

Ostin Nooralle toisen, vähän erilaisen ku se ei oo koskaan kylpeny kylpyammeessa!


Mun lempparisilta, Dragon bridge

Cooli lakki torilta
En tiiä oliko kylpyleivoksen nimi enne vai aavistinko jo että olin tulossa vähän kipeäksi. Vähitellen alkoi kuitenkin tuntua, että kurkku oli tulossa kipeäksi ja alkoi palella. Menin siis kaakaolle paikallisten perässä joen varren kahvilaan.
<3 -kaakao
Heti kun olin kaakaon ehtinyt tilata, tuli Nooralta viesti että tukka oli valmis, nyt lähetään shoppaileen! Nykäisin siis kaakaon perisuomalaiseen tyyliin nopeasti huiviin paikallisten siemaillessa samaa kuppia toista tuntia. Sitten kiiruusti muiden mukana shoppailemaan!

Käytiin Sparin salaattibaarissa syömässä...silmät söi enemmän ku maha!

Jälkkäriksi jätskiä...

Ihanan höttöjä kattokoristeita!

Kauppakeskuksessa oli paljon kaikkea! :)

Seikkailijoiden lempparikaupasta tarttui jokaiselle
nyssykkä jos toinenkin...
Jätskien syönnin jälkeen vuorossa oli shoppailureissun kohokohta: kassikisan ratkeaminen! Ja oikea rivi meni juurikin niin kuin kaikki vastaajista veikkasivat. Eli oikea rivi oli: a)Laura b)Katriina c)Noora.
Voittaja arvottiin virallisissa tunnelmissa, ja voittajaksi julistettiin *päripäripäri*



HEIDI SERLO! Yllä on hieno arvontavideo! Lähtetetään sulle siis seikkailuhenkinen paketti, kunhan saadaan se kasattua. Pistähän osotetta tulemaan! :)

Illan sitten jo hämärtyessä palailtiin takas kämpille. Perinteinen kevätflunssa yrittää pahemman kerran päälle, eli parempi varmaan kääntyä tästä kohta nukkumaan!
Mutta meillä oli ihana naisten päivä täynä shoppailua, jäätelöä, kahvittelua ja yhessä nauramista.
Ihanaa naistenpäivää kaikille blogin lukijoille! :)

5 kommenttia:

  1. Tämä blogi on mun aamukaleva, luen sen aina puurolla ennen harkkaan lähtöä :D ihanan keväistä jo siellä! Zorro huiskuttaa häntäänsä Kake-tädille.

    VastaaPoista
  2. Ah kuin hyvälle kaikki kuvat näyttää. Ootte ahkeria bloggaajia, ihan kuulla, miten reissu etenee vastoinkäymisistä huolimatta. ♡

    VastaaPoista
  3. Terveiset Oulujoesta! Avantouinniksi tätä ei voi enään sanoa, lämpöä on +6 täälläkin! Mukava lukea blogejanne ja ihailla kauniita näkymiä. Kasperi, Onni ja muut tavernan kanta-asiakkaat lähettävät tsemppiterveiset! Ennemmin tai myöhemmin lentsu paranee ja räkä kuivaa. Mukavaa viikon alkua😊

    VastaaPoista
  4. Kiitos! :) Ja huippua että tämä on uus aamukaleva, arvostan kovasti! :D Ja nellu tää kyllä huomattavasti helpottaa ku on kolme bloggaamassa, sitä innolla oottaa aina jo omaa vuoroa ku on ollu kaks välipäivää! :) Ja toivon totisesti että kuivais äkkiä tämä räkä, ei kiinnostais näin hyvillä säillä ja uuessa paikassa kämpillä kökkiä, ihan niinku musta siihen hirveesti muutenkaan ois... ^^'

    VastaaPoista
  5. Osimoilleen SERLOKKI RATKAISEE! WOOHOOOO! :))) En malta odottaa pakettia! Kiitokset onnettarelle, viralliselle valvojalle ja kuvaajalle <3 teiän reissu on kyllä yhtä seikkailua :') osotehan on sairaalanrinne 4 D 47 90220 (joo tänne voi lähetellä sitte kortinki!)

    VastaaPoista