sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Day 26 - Katriina

Aamulla oli ihana herätä puol kasilta ihan itekseen ilman että väystti, tuntu melkeen luksukselta ku ei tarvinu herätä puol kuus! Siinä sitten käytiin hotelliaamupalalla (mikä oli ihan hyvä: muroja, eri jogurtteja, mehuja, monipuolinen juusto- ja leikkelelautanen ja paahtoleipää). Aamun surullisin hetki oli kun huomattiin että eilisen polskassa kastuneet vaatteet eivät olleet kaikki kuivuneet, kiitos huonosti (lue ei lainkaan) ilmastoidun huoneemme. Muuten tykkäsin kyllä Vitranc-hotellistamme. Se oli mukavan kotoisa, vähän mummulamainen :D Ja niinku Noora eilen totesi, sellanen että siellä varmasti kummittelee.

Hyvin aamukiireessä myllätyt sängyt

Melkeen kuivuneet vaatteet ja hyvin hyödynnetty patteri
Sitten olikin aika suunnata kohti Planicaa! Ikävä kyllä vettä tuli kuin aisaa, mutta ilmaisbusseja meni aika hyvin ja olimme nopeasti kohteessa. En yhtään ihmettele että paikallisten talous on vähän huonolla mallilla. Tuollainen keli, eikä kukaan ollut huomannut sateenvarjojen bisnesrakoa! Onneksi Noora löysi yhdestä kojusta itsellensä kuitenkin kertakäyttöisen sadetakin. Lähtölistasta huomasimme, että hyvät suomalaishyppääjät kärsivät edelleen mahataudista ja paikalla olivat vain Lauri Asikainen ja Ville Larinto, jotka molemmat karsiutuivat toiselta kierrokselta.  Mutta sehän ei ollut pääasia, vaan se että päästiin telkkariin! :D

Kertoo paljon kisan sääolosuhteista

Hetken nähtiin hyppyrin yläosakin!

Kisaturistit under my umberella...ella...ella..ee?

Kisapällistelyn tulos? Näyttiin kisascreenillä n. neljä kertaa, paikallisessa telkkarissa lähikuvissa ja meidän Suomi-lippu oli näkyny MTV3 Maxilla, jee! Lisäksi kaksi paria litimärkiä kenkiä sukkineen, läpimärät hihat, hanskat, pipot, laukut (Nooran tietokone-parka!) ja ehdottomasti ikimuistoisen kokemuksen saaneet tytöt. Kisa meni paikallisten mielestä erinomaisesti, slovenialainen Peter Pevec voitti ja teki samalla uuden mäkiennätyksen (linkissä enemmän infoa itse kisasta). Itse asiassa ihan pakko sanoa että tällä kertaa yhdyn suomalaisurheilijoiden kommenttiin mahdottomista sääolosuhteista :D Harmittaa etten voi kattoa noita videoita, siellä saatettas mekin vilahtaa! No mutta. Kisan jälkeen tunnelma oli siis paikallisilla varsin korkealla, ja se huomattiin. Kiirehdimme bussien lähtöpaikalle ja kovasta yrityksestä huolimatta emme löytäneet suoraa bussia Ljubljanaan. Tyydyimme sitten Jeseniceen menevään, josta pääsisimme vaihtamaan Ljubljanan junaan. Totta kai onnistuimme valitsemaan juuri sen ainoa bussin, jossa oli haitari matkassa, ja saimme kuunnella koko matkan iloista alppirallattelua muun bussin laulaessa ja taputtaessa mukana. Meillä alkoi tulemaan musiikkilaji jo vähän korvista ulos, mutta totesin Nooralle, että eipähän ole ihan niin kuollut olo. Noora katto mua melko pitkään ja totesin että ai sulla taitaa olla enemmän sellanen "killing me softly" -olo. Bussin hyvin kylmänkostea ja riemukas fiilis välittyy videolta!



Mitä en voi ymmärtää, oli se, miten 93km matkaan voi käyttää suurimmaksi osaksi junalla kuljettuna yli neljä tuntia?? Toiseen suuntaan sama matka meni tunnissa bussilla! Vaihdettiin siis Jesenicessä junaan ja löysimme itsellemme lähes tyhjän 6 hengen hytin, jossa istui meidän lisäksi vain ranskalaispoika Aurélien, myös Erasmus-vaihtari. Hänkin oli ollut Planicassa, ja oli vielä märempi kuin me! Reppana kysyi aikansa tutistuaan että saako hän ottaa farkut pois kun ne ovat litimärät ja me totesimme että mikäs siinä, olimme itse jo kuoriutuneet märistä takeista, hupparin hihoista, kengistä ja sukista... Matka meni mukavasti rupatellen vaihtokokemuksista ja reissaamisesta ja loppumatka nukkuen. Aurélien kertoi meille myös Ljubljana Erasmus -facebookryhmästä, joka on jo nyt osoittautunut hyödylliseksi infokanavaksi. :) Juna pysähteli välillä aina puoleksi tunniksi ja matkavauhtikaan ei ollut kaksinen, joten kellon lähennellessä neljää saavuimme Ljubljanaan.

Hyvin jäätävä junamatka
Paikallisbussilla kurvasimme kotiin ja lämpimään! Olipahan se kylmä mutta ikimuistoinen reissu. Syönnin ja ruumiinlämmön palauttelun jälkeen Eetu ja Laura saapuivat meidän kämpille ja pääsimme pelaamaan ristiseiskaa salamoiden läiskyessä Ljubljanan taivaalla. Huomenna ois luvassa harjoittelua uudella osastolla, saapa nähdä millainen paikka se on! :)



8 kommenttia:

  1. Eeeeeehehee :D sain kyllä aamun naurut tosta videosta ja ymmärrän ahdinkonne bussissa. Hauskaa uutta harkkaa!! Ö phill

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D ei ainakaan tarvinu nukkua sillä matkalla!

      Poista
  2. The video/ song is as Slovenian as it can get! :D hope you had a great time :) Anka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yeah, we had! All songs sound really the same, because we can't understand what they are singing on them :D but the dancing is funny, we learned the polka last weekend!

      Poista
  3. Hei!
    Kerta kaikkiaan hilpeä tunnelma bussissa, olisitte panneet poskaksi vain:) Kai muistit laulun: "Linja-autossa oli tunnelmaa, linja-autossa matka katkeaa..."
    Antoisaa harkkaviikkoa! Kasperi ja Onni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka voisin unohtaa... Toivottavasti Kapelle ja Onnille kuuluu kans hyvää :)

      Poista
    2. Onni voi mainiosti, eilenkin hän ulkoili (puhelin ehdotti mulkoili :D) häkissä on koko ajan uusia oksia ja mökkikin on vielä ihan ehjä! Kasperin ien on taas tulehtunut :/ mutta muutoin normaali. Ö phill

      Poista
    3. Hyvä kuulla että voivat pulskasti! Näin viime yönä jo painajaista että olin unohtanu ruokkia Onnin (ja Wendykin oli vielä matkassa!) onneksi siellä on parempimuistinen hoitaja :)

      Poista