sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Day 32 - Katriina

Tänään oltiin päätetty nukkua pitkään -eli heräsin 7.22. No kyllä siinä aikani kehrättyä unta sain yhdeksään asti sinniteltyä ja keittiöön päästyäni Noorakin (joka oli aikonut nukkua kahteentoista!) liittyi seuraan. Onko meidän sisäiset kellot vihdoin kääntyneet? Nooran piti soittaa jo kriisipuhelua asiasta poikkiksellensa.

Tälle päivälle oli luvattu hyvää säätä, joten olimme suunnitelleet reissua eläintarhaan! Aamulähtö hieman myöhästyi kun Laura ilmoitti olleensa hummaamassa kolmeen asti Metelkovassa (osuva nimi, eikö?) ja vähän väsynyt. Puolenpäivän jälkeen Laura raijasi kuitenkin itsensä meille jä lähdimme nauttimaan paahtavasta auringosta!

Voikukkia! ^^


Matkalla eläintarhaan (reitti sovellettiin ihan ite!)
Matkalla oli valehtelematta ihan sortsikelit, harmitti ku oli farkut ja umpinaiset kengät jalassa. Villatakein, paksuin hupparein ja takein sonnustautuneet eläinfanit saivat kuoria kerros kerrokselta kamppeita pois reilun 3km matkan taittuessa. Matkalla nähtiin mm. Suomen suurlähetystön virka-asunto!

Omenankukkia! Ehkä. (Lauran kuva)

Fani_matkalla?






























Eläintarhaan päästyä näimme jos jonkinlaisia turrukoita, joista jokaiselle löytyi oma lemppari.

Noora ja mää tykättiin Timoneista! 

Ihanat gepardit <3

Karhuherra Baddington oli iltapäiväkävelyllä

Lauran sielunkumppani

Joku random-panda, tietääkö kukaan tätä rotua?

Wannabe-Bumba

Lapsille ja lapsenmielisille löytyi myös ihana aitaus, jossa sai käydä rapsuttamassa vuohia, lampaita ja possuja. Possut heitti aina kyljelleen kenttään ja nautti huomiosta täysin siemauksin!

(Lauran kuva)

(Lauran kuva)


Täytyy myöntää että vähän ahdisti ne linnut pienissä, katollisissa häkeissä, simpanssit tuijottamassa tyhjyyteen verkon läpi ja eniten ne ääliöt ihmiset jotka syötti eläimille aidan läpi suolatikkuja- ja keksejä, omenoita, banaania... Onneksi sääntöjenrakastasuomalaisten tiimistä annettiin niille vähän palautetta (aikuisia ihmisiä olivat vielä!), sen jälkeen syöttivät loput eväänsä lapsillensa ja me olimme tyytyväisiä.

Kevättä oli muuten muuallakin kuin auringon lämmössä! Söpöjen kilien ja aasinvarsojen lisäksi sydämiä oli ilmassa aika monessa aitauksessa...

Tuuu kainalooooon....<3

(Lauran kuva)

(Lauran kuva)














































Lisää erinomaisia paikkoja lapsenmielisille!

Laama ja sen emäntä (Nooran kuva!)

Päästiin seuraamaan myös kivaa merileijonanäytöstä :P

Hopsan!



Ja koko lysti kustansi vain 6,5 euroa! Nälkäisinä lähdettiin kohti kämpsiä ja poikettiin Gostilna Cadissa, joka on ollut pystyssä jo 1800-luvun loppupuolelta asti. Oli hyvät pöperöt, ja semiedullinen ruoan laatuun ja miljööseen nähden, vain n.11e/nassu.

Maalaismiljöö, issikkatalli on samassa pihapiirissä!

Mun ja Nooran pöperöt: papupata, lihakepakoita, savustettua
possua, kotitekoista makkaraa ja kreikkalaistyyppistä paprikasalaattia

Lauran piffi, oli hyvää, saatiin maistaa! :)








































Ruoan jälkeen alko olla jo niin kylmä, että päätettiin lähteä jälkkäreille kämpille. Kävästiin matkalla keskustan Sparissa (joka yllätti positiivisesti aukioloajoillaan! :) hakeen evästä ja sen jälkeen pyörähdettiin sukkahousu- & sukkaosotoksilla (kirjoitusmuoto korjaantui oikeaksi äidinkielenopettajan tarkistuksessa. Terveisiä Hannalle! :D) H&M:llä kun mulla ja Nooralla oli tarvetta. Lopputuloksena minä ja Noora seisotaan kauppakassien ja ostosten kanssa pihalla ja soitetaan meidän porukan ykköshimoshoppaaja-Lauralle että alahan jo tulla sieltä hepeneitä hiplaamasta!
Sitten oli vuorossa vesimeloni/suklaaruutu/teehetkijälkkärit ja ristiseiskaa. Parin erän jälkeen pidimme tehokkaan puolen tunnin siivousurakan, jonka jälkeen sammutimme valot ja aloimme viettää Earth Houria. Tunti kului jutellessa kaikesta maan ja taivaan välillä: harjoittelusta, ihmistyypeistä, vanhemmista, isovanhemmista, isoisovanhemmista, Kemijärvestä ja Taivaan tulista etc etc. Nopeaa hurahti!

Earth Hour -fiilistelyä

Laura poistui kotiinsa ja me jäimme innolla odottamaan Nooran porukoita tulevaksi, ja niinhän ne illan pimetessä pääsivät perille valtavan tuliaiskassin kanssa! Saatiin ihania ruisleipiä (kahta eri sorttia!), Nooran äidin perinnereseptillä leipomia pikkuleipätorttuja, juustohöylä, suklaata, salmiakkia, mämmiä...vaikka mitä! Siinähän se ilta meni sitten nopsaa suomiherkkuja syöden ja Kemijärven kuulumisia kuunnellen :)

Herkkutuliaiset! :P

Herrasväki Karjalainen iltapalalla. Olivat kovin liikkuvaista sorttia!
Täällä siirretään kans tänäyönä kelloja tunti eteenpäin kesäaikaan, eli ollaan nyt sitten teidän talviajassa!


8 kommenttia:

  1. Öphill osaa, se eläin on lajiltaan Pikkupanda.en tiedä latinan kielistä versiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ö Phill osaa! Tiesin että kädellisyydellesi ja isoaivokuorellesi on käyttöä!

      Poista
  2. Ylläksen porukat ihailee pieniä ja vähän isompiakin karvaturrukoita:) Lajinmääritys olisi jäänyt tekemättä täällä päin, mutta porot lähettävät terveisiä sekä neli- että kaksijalkaisille!

    VastaaPoista
  3. :D Minen jotenki yhtään yllättyny mikkä eläinkuvat oli Lauran ottamia! Ja tuo, jossa Laura muka rapsuttelee nautiskelevaa possua, näyttää siltä että maatalonemäntälaura on juuri esittelemässä ylpeydenaihettaan, hyvin syönyttä ja juuri tainnutettua sikaa ja siinä miettii, miten sen valmistaisi työmiehelleen! Laama ja sen emäntä -kuvassa en kyllä hoksannu Laurassa mitään erikoista! Ja hyvin yllättävä juonenkäänne oli se, että epäilemättä aamuvirkuin teistä oliki hummauksiltaan aamukohmeessa!
    Kaikella rakkaudella, Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kulta! Kiitos ihanasta kommentista <3
      Mie se tosihhan ihan kevättuulelle tulin noista innokkaista (krögmh) eläimistä. Istun harkkapäivän jälkeen puistossa päivää paistattelemassa pitkään siksi, että näkisin vielä pulut touhuissa.
      Laamakuvassa ei olekaan muuta erityistä kuin sangen vääränaamainen laamani. Onneksi se ei haittaa, villa kelpaa kuitenkin. (Ostetaanko joskus puokkiin pari-kolme laamaa vaikka meidän maatilalle ja keritään, karstataan ja kehrätään...?)

      Poista
    2. Joo oispa villiä! Ja vielä kun värjäisikin langat ite oman maatilan kasveilla.

      Poista
  4. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kultapanda Olisin lähtenyt pätemään ja sanonut, että eläin on kultapanda, mutta sama elukka tuo näyttää olevan.

    VastaaPoista