torstai 13. maaliskuuta 2014

Day 16 - Noora


Harkkapäivän jälkeen löysimme kaikki samaan bussiin ja lähdimme etsimään SOU:n toimistoa, josta saataisiin vihdoin hommattua lounasalennus kännykkään (slovenialaisten ihan oma systeemi). Täälä syö kuulemma opiskelijana parilla eurolla hyvin useimmissa ravintoloissa. Koska oli niin hieno ja lämmin ilma päätettiin (vahingossa) heittää bussilla pieni ylimääräinen kaupunkikierros (vikatikki) ja päädyttiin etsimään toimistoa jostain maaseudun tuntumasta (hevonkuusesta). Kuultiin määränpäässä että toimisto on ihan keskustassa. Otettiin kuitenkin tämä pieni takapakki lunkisti ja käytiin ostamassa viereisestä marketista jätskit ja rairuohon siemeniä (nautittiin ainoastaan jätskit paikan päällä). Otettiin sama bussi millä tultiinkin ja palattiin lähtöpysäkille, käveltiin 200 m ja käytiin toimistosta opiskelija-alet. Niin helppoa kun sen osaa. Tultiin luonnollisesti myös maisemareittiä kämpille ja nähtiin hienoja taideteoksia matkan varrella.





KORVAPUUSTEJA


 Kardemumman muhentamista kymppiuutisten parissa.

Koska huomenna on viiminen harkkapäivä, päätettiin leipoa ohjaajille pullaa. Ihan korvapuusteja. Ainesten hankkimisessa oli muutama haaste: 1) löydettiin kardemummaa vain jauhettuna (tomu) ja kokonaisina. 2) Täältä ei saa raesokeria! Tämä oli taas niitä hetkiä joissa hoetaan että "vaihto opettaa" (miten kokonaisista mummista tehään mummamurusia, kuva yllä).


(Vas.) VAIHE 1. Iloinen leipuri kädet syyhyten odottaa leipomista. Hiukset tietysti hyvin peitettynä.












 VAIHE 2. Herkullinen taikina kohoaa kuin unelma.







VAIHE 3. Valmis puusti. Meni niin kuin strömsössä.
Huomena päästään itse asiaan eli pullan maisteluun (ei takuulla syöty yhtään juuri uunista tullutta pullaa). Toivottavasti slovenialaisetkin ihastuu tähän suomalaisten suosikkipullaan! (Piruuttani aijon viedä myös salmiakkia :D)













2 kommenttia:

  1. Hei,korvapuustit näyttävät hyvin kohonneilta ja varmaan maukkaita nam..nam.katsoin leipomis videon ja ihan ikävä tuli täällä kotonakin kaivataan iloista leipuria.terveisin äiskä ja iskä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälä kaivataan äitin tekemiä kosvapuusteja! ja vieläkin harmittaa etten saa tänä pääsiäisenä sitä perinteistä lidlin suklaapupua!

      Poista