keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Day 29 - Katriina

Eilen illalla Nooran kanssa meillä molemmilla oli mahassa vähän huono olo. Kun menin nukkumaan, mahaa väänsi jo tosi kovasti, mutta nukahdin kuitenkin nopeasti. Yöllä heräsin sitten siinä kolmen pintaan ja tuli kiire vessaan. Maha oli ihan sekaisin, ei aavistustakaan mistä! Mutta sen jälkeen olo helpotti ja aamulla en meinannu ees muistaa koko asiaa. Ilmeisesti eilen syötiin jotain pilaantunutta, mutta ei keksitty mitä...

Harkassa oli tosi mukavaa. Tänään ei ollu muita opiskelijoita niin sain rauhassa pukea vauvoja ja olla opetettavana miten niitä pestään ja miten niiltä otetaan verikokeita (huomenna pääsen sitte itekkin niihin hommiin, huh!).

Kotimatkalla poikkesin kaupassa ja otin kuvan parista mun lempikohdasta kotimatkalta :) Kuten kuvista näkee, täällä ilma on edelleen aikaa harmaa, mutta viikonlopuksi luvattiin jo aurinkoa!



Kotisillalta


Kuva repun pohjalta
Kotiin päästyäni huomasin, että kaupasta ostamilleni mustikoille oli iskenyt repussa ahtaan paikan kammo ja he olivat päättäneet siirtyä rasian ulkopuolelle. Aika esteettinen asetelma, mutta kiitin onnea että harkkapaperit oli muovitaskussa!

Tänään on tasan kuukausi siitä, kun lähdimme Oulusta. Aika on mennyt ihan hurjan nopeaa! Sen kunniaksi päätettiin lähteä Tampereen tyttöjen kanssa syömään. Laura oli käynyt viikonloppuna Eetun kanssa kivassa (ja edullisessa!) paikassa nimeltä Cupiterija, mutta sen haasteellisen sijainnin takia Laura antoi meille vain risteyksen missä nähtäisiin ja siitä jatkettaisiin yhdessä ravintolaan.

Ja olipahan se sympaattinen risteys! :)

Lauran valitsema kohtauspaikka


Vähän pelottava sivukujaristeys ja vielä oudompi mafiapappa
 joka halus tulla kuvaan salkkunsa kanssa o.O :D

Kaikki löydettiin perille

 Neljältä oltiin kaikki viis nälkästä jo roikkumassa oven rivassa! Tilasimme kaikki jotain aika perinteistä, ja paikalliseen opiskelijamenuun kuuluu siis aina Juha (=alkukeitto), salaatti, pääruoka ja jälkkäri. Valitsimme kaikki jotain melko perinteistä ruokaa (lihapullia ja muusia, riisiä ja kanaa, chesarsalaattia, pastaa) ja ihan perushyvää ruokaa oli. Vähän oli ällörasvanen tuo mun "homemade sausage" mutta ihan hyvin sen kans pärjäs ku kuivas vähä ensin paperiin. Ens kerralla se salaatti? :D

Paikallista kotiruokaa


TAAS ku olin ottamassa kuvaa niin joku random (esitteli ittensä kuubalaiseksi)
hyppäs meidän pöytään! En tiiä mistä näitä tulee!
Ravintolassa oli melko värikäs ja omatyylinen sisustus, mm. pyörä katossa...

Näkymä mun kohdalta ravintolan katosta


Ravintolan sisustusta

























Jälkkäriksi kävin ostaan meiän lempikonvehtikaupasta kaks vadelmakonvehtia, mutta myös sulkaalevyhylly vähän houkutteli!

Oravanjemmakauppa <3
Kotimatkalla meidän kotikirkon kellot pärähti taas soimaan ja musta näissä on kyllä jotain Tuomionpäivän saundia aika vahvasti! Halusin esitellä sen teillekin, Noora oli tunnelmassa mukana mutta Laura jotain joutsenlampeili :D



Ja loppuun haluan lähettää paljon kiitosta meidän vakilukijoille ja eteenkin ahkerille kommentoijille! :) On huomattavasti mukavampi kirjoittaa kun tietää että joku muukin lukee tätä kuin me *vink vink*.

15 kommenttia:

  1. Ootte kyllä näillä kuvillanne saanu mut vakuutettua, että pitää joskus lähtä Sloveniassa käymään. Ihania kujia ja vanhoja taloja ja maisemia :> Iih<3

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä samaa mieltä siitä, että maisemat ovat aivan huikeat niin kaupungin sisällä kuin ulkopuolellakin! :) Pelkäänpä, että teille tulee sopeutumisvaikeuksia, kun palaatte tänne "ei niin eksoottiseen" pohjoiseen.. :) Mutta mitäpä siitä, ihanaa lukea teistä, kun osaatte ottaa kaiken irti sielläolosta! :)

    Marjut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo välillä tuntuu kyllä että aikaa ja energiaa ei riitä kaikkeen mitä haluais täällä tehä kun tuo harjoittelu rajoittaa aika paljon, mutta parhaamme yritämme! :)

      Poista
  3. Vaki-kommentaattorinne ö phill täällä! Joko lähetän massullesi purkin gefilus-kapseleita?? Onko mustikat viljeltyjä? Jos ovat luonnosta, ne pitäis kypsentää ennen syömistä.. näin eilen tohmaksen ja tunnistinkin vielä hänet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kiitos Gefilukselle :D Ja taitavat olla pensasmustikoita, ainaki niin ollaan oletettu koko ajan...

      Poista
  4. Vaki-lukija täällä. Kiitos vaan vinkistä tähän blogiin Erityisen ilahtunut olen ollut huomatessani, että kokkaatte itse kotiruokaa ja leivotte siellä kaukana! :)
    Onko siellä synnytyksissä mukana doulia?
    t. Katriinan köksän ope, jonka harrastuksena on toimia doulana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo joku sanokin että me pietään aika ruokapainotteista blogia! :) Mutta mukava että jäit viihtymään tänne meidän reissukertomusten pariin, kyllä on opeista ollut hyötyä ;) Ja en ole vielä tavannut yhtään slovenialaista doulaa, pitää melkeen kysyä onko täältä kuultu ollenkaan doulatoiminnasta!

      Poista
    2. Joo, kysypä! Ja elleivät ole kuulleet, voin lähettää sinulle infopaketin toiminnastamme. Tiedä, vaikka alkaisimme tehdä yhteistyötä! :)

      Poista
    3. Kyllä täällä kotikokataan, kaikista arkiruoista ei edes kuvia välitetä laittaa. Noora ja Kassu puuhaavat jatkuvasti herkullista thaikkukanaa ja makkarakastiketta ja itse olen hurahtanut kasvispihveihin ja mansikka-fenkolisalaattiin :-----)
      Miepä kysäsen kans doulista!

      Poista
  5. Täällä kanssa vakioporukat lukee blogia ja vesi herahtaa kielelle niin ruuista kuin jälkkäreistäkin:) Maisemat ovat myös idyllisiä, mutta ei sentään koto-Oulun kujia voita :D kappe ja onni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka tämän mysteerisen kappe&onni -nimimerkin takana on?? :D

      Poista
  6. Vaki-kommentaattorinne ö phill täällä! Joko lähetän massullesi purkin gefilus-kapseleita?? Onko mustikat viljeltyjä? Jos ovat luonnosta, ne pitäis kypsentää ennen syömistä.. näin eilen tohmaksen ja tunnistinkin vielä hänet:)

    VastaaPoista
  7. Nauroin Juhalle (keitolle). Uskomatonta mutta totta, itsehän hoidin vauvoja siinä ekassa (ja ainoassa) harjottelussa ja muistaakseni otin heitiltä myös hemoglobiineja kantapäistä. Pelottavaa näin jäläkikätteen ajateltuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä! :D Ehit tekemään jo paljon enemmän ku me tässä kolmessa vuodessa! ^^

      Poista