maanantai 17. maaliskuuta 2014

Day 20 - Katriina

Tänään koitti kauan odotettu gynen neljän viikon harjoittelun alku! Suuntasimme yhdessä tuumin gynekologiseen klinikkaan, josta pienen hakemisen jälkeen löysimme opiskelijavastaavan ja asialliset kamppeet päälle. Suuntasimme kukin omalle osastollemme; Laura vastasyntyneiden osastolle, Noora riskiraskauksien osastolle ja minä synnärille, iik! Aamupäivä meni supernopeaa katsellessa synnytyksiä käytävältä ikkunoista! Harmitti vain melko kovasti, että oma ohjaajani paljastui viiden muunkin paikallisen kätilöopiskelijan ohjaajaksi ja koko osaston team midwifeksi! Eli käytännössä olinkin itse oma ohjaajani. Lisäksi osastolla oli vielä neljä lääkisopiskelijaa, joten opiskelijoita oli osastolla enemmän kuin kätilöitä. Pääsin lähietäisyydeltä seuraamaan kuitenkin välilihan ompelua ensikertaa ja näkemään mm. imukuppi-, keisarinleikkaus- ja säännöllisen synnytyksen ikkunasta, joten paljon oli nähtävää, ei vielä niinkään tehtävää.
Me kierretään näillä osastoilla, eli meistä jokanen on viikon kaikilla edellämainituilla osastoilla, plus neljännellä viikolla mennään vielä toisen kerran jollekkin näistä kolmesta osastosta.
Paikka on mitä mielenkiintosin, toivon vaan että ei ois ihan niin puusta pudonnu olo! Vähän että apua nytkö mää oon täällä synnärillä, enhän mää osaa tehä täällä mitään, vaikka onhan siitäkin teoriaa ollu. Henkinen valmistautuminen ei vaan ehkä oo ollu paras mahdollinen (ei sitä oo ollu)! Mutta kyllä tämä tästä, päätin kerätä kaiken ammatillisen identiteettini ja osaamiseni ja näyttää huomenna niille etten oo tullu pelkästään turistiksi ja huonoileen tänne!

No lievän shokkihoito-harjottelun alotuksen jälkeen aurinko helli kyllä pihalla, pitkähiasella oli jo ihan sika kuuma!

Gynekologian klinikka (oli muuten huomattavasti modernimpi ku psykiatrian!)
Päivän ihmettelystä ja ressipalloilusta oli kehittyny melekonen nälkä, ja tänään Noora oli luvannu kokata mulle omatekosia pinaattilättyjä! Ikävä kyllä (mun kannalta) Noora olikin viettänyt lounaan oman osastonsa opiskelijoiden kanssa ja pötkötti maha täynä sohvalla ku tulin kämpille. Vähän aikaa nälkää surkuteltuani Noora lupas kuitenki ohjeistaa miten lätyt tehdään, että voisin ne tekaista. Hetken päästä se kuitenkin heilu ihan innoissaan kauhan varressa ja yhteistuumin saatiin lätyt tehtyä (käytettiin taas tattarijauhoja, tällä kertaa ihan tarkotuksella! :D ).

Terveellistä ruokaa!

Maku ei ehkä ollut ihan sitä, mitä olin suuren hehkutuksen jälkeen odottanut. Oikeastaan olin aika suuresti pettynyt, ehkä minusta ei vain koskaan tule suurta ja mahtavaa kasvissyöjää :( Yritystä kuitenkin oli! Vielä kun kreikkalaisen salaatin juustot oli meleko happamia, tuntui että voi mikä maanantai ja parempi mennä nukkumaan.

Vaan ei!

Tytöthän oli päättänyt että nyt lähetään shoppailemaan Nooralle kesäkengät ja Lauralle hummaushuivi. Minulle taas ilmoitettiin päivemmällä että maksukortit saapuvat mahdollisesti huomenna, joten taas sain vain shoppailla muiden laskuun!
Eli ei muuta kuin kohti BTC Centeriä! Meidän piti ottaa matkalta ah aurinkoa -kuva, mutta unohdettiin se kaikessa shoppaushuumassa. Onneksi aurinkoa on vielä luvassa pitkin viikkoa! :) 

Laura tietysti temmelsi meistä innokkaimpana himoshoppaajana kenkähyllylle, ja ennen kuin Noora oli ehtinyt kissaa sanoa, oli Lauralle jo kengät löydetty! Lauran sanoin ystävyydestä kertoo jotain se, että kenkäkaupassa voidaan sovittaa kaikki kolme samalla hyllyväliköllä yhtäaikaa kenkiä (oli nimittäin sellaset sukkamehut päivän töissä tassuttamisen jälkeen ja jalat niin turvoksissa että huh!)
Minä tulin hyvänä kakkosena kukkakuosisilla kesäkorkkareillani, jotka maksoivat huikaisevat 14,99e. Kolmannesta kenkäkaupasta Noorallekin löytyi keliin paremmin sopivat Vagabondin ballerinat talvisaappaiden tilalle ja niinpä olimme tyytyväisiä.


Olemme siirtyneet lvirallisesti terveys-linjalle, eli kaikki kermaunelmakakut ovat toistaiseksi jätskien kanssa boikotissa. Kesä tulee täällä huimaa kyytiä ja nämä suussasulavat herkut eivät sula yhtä nopeaa vyötäröltä kuin kieleltä, joten shoppailuvälipala-ajan (on se yhdyssana!) koittaessa kävelimme kylmänviileästi ohi meitä suklaacookiesilmillä tuijottavasta jäätelöparatiisista ja astelimme Smoothie-baariin!

Tiskin tarjonta

Elämäni eka smoothie tämä oikean puoleisin, ja olihan hyvä! :)
Välipalan jälkeen jatkoimme kiertelyä köyhän miehen eläintarhassa (eli hyvin varustetussa lemmikkikaupassa), jossa bongasimme mm. pytonin ja kameleontin. Viimeiseksi päädyimme Interspari ruokakauppaan, joka on huomattavasti isompi kuin keskustan pienet sisarensa.

Intersparin ruokakauppakierroksen jälkeen (joku saattoi muuten vähän sortua herkkulakosta suklaahyllyn kohdalla...ehkä toinen ja ehkä kolmaskin) kassalla Noora jo tuhahti yhteisten ruokaostosten jälkeen minun ostoksieni kohdalla että no näitä minä en kyllä enää maksa! ...kunnes muisti että eihän minulla reppanalla ole rahaa juuri muualla kuin tilillä ja auttoi ystävää hädässä. Täytyy tarjota näille tytöille kyllä kahvit kun saan taas muutakin lompakkoon kun Urbana-kortin!
Tämän jälkeen kello alkoi olla jo melkoisesti, joten lähdimme täysikuun kelmeässä valossa suuntaamaan bussilla kämpille ja nukkumaan. Huomenna yritän huonoilla vähän vähemmän ja tehdä enemmän! ^^



6 kommenttia:

  1. Inspiroitukaapa nyt hieman ammattilaiset :)
    T. Ö phill

    VastaaPoista
  2. Inspiroitukaapa nyt hieman ammattilaiset :)
    T. Ö phill

    VastaaPoista
  3. Inspiroitukaapa nyt hieman ammattilaiset :)
    T. Ö phill

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoit varalta kolmesti, että jokaselle omat inspiroinnit? ;D

      Poista
  4. KIITOS, arvon Ö phill, tarvitsemme tuota kaikki.

    VastaaPoista
  5. Oikeasti laitoin sen kerran, mutta bittiviidakon jättinössykät näemmä monistivat sen :D

    VastaaPoista