lauantai 15. maaliskuuta 2014

Day 18 - Laura

Odotettu päivä Bledissä! Tampere-tytöt Jossu ja Mallu olivat hankkineet näpsäkän vuokra-auton ja luovuttivat sen avaimet ilomielin minulle. Ajoimme Blediin, pikkukaupunkiin, joka on slovenialaisten mielestä upea paikka, koska on järvi ja kaikkea (mm. ravintoloitakin, joissa vesilitrasta saa pulittaa 5€).
Heti aluksi opettelimme läjän tärkeitä sääntöjä ja uskalsimme juuri ja juuri lähteä kiertokululle järven ympäri.


Takuulla ihmiset kierrättäisivät ahkerammin, jos se olisi näin hauskaa!



Aamupäivä oli lämmin ja tyyni. Sää kevyen pilvinen, mutta toisaalta juuri sopiva kuvausta varten. Tästä kylältä lähdimme kiipeämään ylös, linnalle, vain havaitaksemme, että sisäänpääsystä opiskelijaakin veloitettiin lähemmäs kympin.


Värit ovat aivan todellisia. Oli sinistä. Totesimme kaikki kierroksen jälkeen, että oli tullut hengitettyä syvempään, hiljennyttyä ja etenkin hidastettua tahtia sisällä.


Keväthurmosta.










Jokin tässä kuvassa on onnistunut. Vaikka ryteikkö peittää näkymän niin onhan tuo metsän tyttö elämänjanoa täynänsä.









Kuva: Katriina.


Tätä olisi voinut hiljaiselle järvelle jäädä harjoittamaan tuntikausiksi.














Alla reippaat matkaseuralaiset Marjut ja Johanna!




https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMIZ1VBcR80elDtYIm96JmWU1lE-clbR4lx1sNWLzJEYK_OMXwMmqcVAYZtlt9AS1JGqA3lz_9yL1c8DwfI2KIuD3QAptivuBF5yzUsFHHKvJB4m441ffHLLZxDmttIk1k4IqzRM898jTQ/s640/blogger-image--717654191.jpg











https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3eKAmnffpGGIYprscd3JVb2kUct_CCO_5k7PtDt7nbzUEqqSm2W4oKtUt6fVJys6Qr9m__89vI64irCFJCHFvzgzyNkm2hdH2zx2nqXEU-LLUruis5jbiRwbd6zPqLNrVR5YhX4sGjWXZ/s640/blogger-image-1109238575.jpg






Kuva: Katriina.


Murkinoinnin jälkeen sonnustauduttiin pikku-volkkariimme ja lähdettiin sydämet pamppaillen Bohinjiin ja Slap Savican vesiputousta etsimään. Kuskina en turhia hermoillut, olihan minulla jo rautainen kokemus mm. Norjan paikoin kamalista kinttupoluista. Kyydissä oli minulla kuitenkin neljä arvon Hyacinth Bukée:ta ja jotkut varmaan arvaavatkin mitä se tarkoittanee. (Saadaksesi tietää klikkaa värjättyä tekstiä!)
Vuoristoteitä tovisen ajeltuamme huomasimme, että onkin talvi. Vielä edellisenä päivänä olimme Ljubljanassa hikoilleet +20 asteen paahteessa. Vaikka eittämättä kevyt varustelumme sai oikeissa vaeltajissa aikaan ivallista ylenkatsomusta, me vaimon alut olimme päättäneet vaikka kontata sitä vesiputousta katsomaan!

Ja löytyihän se! Tässä tapauksessa kuva ei pysty tuhanteen sanaan, kyllä todellisuus oli jyrkempi, hurjempi, suurempi, vaikuttavampi...


Kuvan organisointi, välineistö sekä toteutus: Katriina.


Korvapuustitauko Alpin rinteeseen rakennetussa huvimajassa. Kevyt tuuli ei saanut kiipeämisestä lämmennyttä kehoa paleltamaan ja lintujen huudot kaikuivat laaksossa. Veden pauhu oli ajoittain korvia huumaava. Tarjosimme pullat sloveeni-herrallekin.


Kotimatka alkaa. Matkaseuralaisilleni suuri kiitos hienon päivän ja vuokra-autokulujen jakamisesta (jotka muuten 13€/hlö sisältäen auton, navigaattorin ja bensat)!


6 kommenttia:

  1. Hienoja on maisemat siellä ja hyvin kuvattu. (Nooran isä)

    VastaaPoista
  2. Mahtavat maisemat! Kyllä on kaunis maa! Monellatapaa!

    Marjut

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kiitos! Kyllä olin itsekin ällikällä lyöty tästä luonnosta ja mahtavista Alpeista. Hyvässä seurassa voi luonnonhelmakin olla erityisen antoisaa :---)

    T. Laura

    VastaaPoista
  4. Upeat maisemat ja varmasti mukava reissu:) Ja tietenkin loistava kuski! T: o&k

    VastaaPoista