torstai 6. maaliskuuta 2014

Day 9 - Laura

Tänään päätin viettää arkipäivää - ja onnistuin! Se maksoi kyllä yhden turhanpäiväisen luennon leikkaussalitoiminnasta facultylla ja koordinaattorin ihmettelyn poissaolostani, mutta minä tyttö se olin päättänyt olla kotona. Vaikka kyllä hävetti missata vaikka se olikin vain näennäisen tärkeää.

Siispä hyvän harkkapäivän (teemana olivat potilaiden hirttäytymiset, millaisin keinoin voidaan niitä osastolla estää ja miten aiemmasta oppia uutta. Mm. uudet hienot sängyt ovat kelvottomia haastellisimmille potilaille, koska sähköpiuhojen ympärille ei ole saatu kovaa muovia, joka estäisi piuhan punomisen kaulan ympärille. Huh!) jälkeen talsin ah, niin viehättäviä itäisen laitakaupungin katuja pitkin etsimään aamulla bongaamaani ruokakauppaa. Nokia kaupittelivat matkan varrella. Sloveenit eivät oikein ymmärtäneet, kun sinnikkäästi yritin kertoa, millainen isku Nokian menettäminen oli kansalliselle identiteetillemme. Onneksi Teemu Selänne sentään vähän voiteli tätä suurta kusetusta.








Lähiö, joka teille tulee tästä mieleen on aivan kielen päällä, eikö olekin T... T- Tu- Tui-?




Slovenialaisilla graafisilla suunnittelijoilla on sentään vähän huumorintajua. Tiedän, koska minulla on sellainen kämppiksenäkin.

Ruokamatkailua kotikeittiössä: mansikkaista fenkoli-auringonkukansiemen salaattia fetajuustomuruin. Muutoin ruokakaupassa käyminen on mainion edullista, mutta juustot ovat sikahinnoissa, kuten Suomessakin. Kalaa ei oikein saa - ravintolassakin on kalalistat erikseen menun viimeisinä, karmean hintaisina luonnollisesti.

TV-sarjoja netistä, päivätorkuskelua, pyykkikoneen hurinaa, ihmettelyä siitä, miten päivänvaloa riittää työpäivän jälkeen vielä kaupassa käymiseenkin, saati ruokalevolle!











Valoa riitti vielä kuuden aikaan, kun viestittelin kotopuoleen.
On tämä lämpökin ihmeellistä. Kovin lappilais-oululainen reaktio on se, kun maaliskuun aamuna kello 06 avaa kerrostalon alaoven pihalle ja kipristää kasvoja jo valmiiksi kylmää vastaan. Mutta täällä oikein sukellan lämpöistä aamuilmaan, eikä haittaa vaikka takki on jäänyt auki.

3 kommenttia:

  1. Ja missasinko mie sen kassiarvonnan..??
    Me niin ootama, josko me..oltais ..onnekkaita! ;)

    Marjut

    VastaaPoista
  2. Vielä on arvonnat arpomatta! :---)

    Laura

    VastaaPoista