keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Day 71 - Katriina

Päivä alkoi perinteisesti myöhästymällä bussista (juoksin pysäkille niin että oisin melkeen yltäny koskeen bussin perään mutta kuski oli päättäny lähteä ilman mua :/). No onneksi oli vielä yks citypyörä telineessä vapaana ja vinttasin sillä sitte harjotteluun.

Oon tällä hetkellä Pediatrisella klinikalla endokriinisellä osastolla, jossa siis lähinnä sokerirasituskokeisiin tulleita lapsia, joilla diagnosoidaan diabetesta. Lisäksi siellä aloitetaan kasvuhormonihoitoja ja annetaan osteoporoosista kärsiville lapsille lääkehoitoja. (Yleensä osteoporoosit tuolla johtuu jostakin muusta pitkäaikaissairaudesta tai sen lääkityksestä). Mielenkiintosta asiaa on, mutta meinaa pää lähteä irti ku en saa tehä MITÄÄN. Tänäänki istuin, istuin ja istuin, kysyin varmaan jokaselta hoitajalta että voinkohan auttaa, saisinko tehä jotaki, niin "eipä tässä oikeen mitään sellasta nyt oo" -.- No, paikallinen opiskelija sano että täällä yleensä eka viikko aina katotaan ja sitte kääritään hihat ja aletaan hommiin -toivon totisesti niin! Oon istunu aika paljo myös näillä ohjauskäynneillä, jossa hoitajat kertoo diabeteksestä ja oisin jo oikea diabetesasiantuntija jos joku niistä parin tunnin monologeista ois jotain kääntäny joskus! :D Esittelen joskus mun osaston ihan kunnolla kunhan oon päässy enempi sinuiksi sen kanssa.

Eilen näin niitä ihania sairaalaklovneja, joista Noora jo mainittikin (sain hienon pellenenän niiltä muistoksi! :)) JA pääsin pelleileen niitten kanssa joka oli ihan huippua :D

Sairaalaklovnitar! :)
Ja kun kerran pääsin jo tähän avautumiseen niin jatketaanpa sitte pukukoppeihin :D Laura kerto jo meidän ihanasta vaatetusalan asiantuntijasta siellä vaatevarastolla, mutta hupi ei loppunut siihen! Mehän myös vaihdetaan ne vaatteet keskellä keskusaulasta lähtevää käytävää :))) Se siitä yksityisyydestä sitte.

Pukukopit ilman koppeja
MUTTA siinä komppaan kyllä Nooraa että on ilo nähdä että täällä lasten puolella on aikalailla kaikki tosi hienoa ja modernia laitteista ja välineistä aseptiikkaan ja potilastietojärjestelmiin! :) Sairaala on valmistunu 2009, eli melkeen on vielä tuoreen maalin tuoksu jäljellä...

No mutta! Pääsin tänään harjottelusta hyvissä ajoin ja kipasin kaupan kautta kotiin ja leipasin Elovena-paketin kyljestä tuttua Kaurapeltileipää :) Laura pyöräytti siihen kylkeen ananasporkkanasosekeiton (Noora oikeen erikseen kävi hakeen sen ananaksen siihen että saadaan kokeilla:) valkosipulikermaviilikastikkeella ja voi että oli hyvvää!! <3

Herkkulounas
Jälkkäriksi syötiin Nooran porukoiden tuomaa mämmiä, jota on säästetty kuin pyhäinjäännöstä. Tai siis minä ja Laura otettiin lusikalliset ja Noora, tuo Mämmin (siis sokerin ja kerman) suurystävä, herkutteli loppupurkilla.

Jälkkäri!!
Yhteisen aterian jälkeen Laura vetäytyi viisaan lepoon päikkäreille ja me lähdettiin Nooran kanssa tsekkaamaan päivän kulttuuritapahtuman Skisova trznican, josta meille oli puhuttu jonkunlaisena ulkoilmakonserttina, jossa Slovenian kärkibändit on esiintymässä. No, paikan päälle päästyämme tajusimme olevamme festareilla huiman 2€ lippuhinnalla.

Festariiiiiit



Valitettavasti suurin osa häppeningeistä oli ollu joskus 12-15 aikaan päivällä ja nyt porukka vaan vähän niinku ootteli iltaa. Bändejäki kuultiin vaan yks vaikka oltiin kaks tuntia alueella :D Bongasin myös maailman siisteimmät pallopuvut joita aiottiin mennä kokeileen (Noora ei halunnu täydellä mahalla), mutta ne oli viety jo pois ku mentiin seuraavan kerran kattoon ;_; Idea ois siinä ollu siis sama ku niissä sumopainipuvuissa Suomen festareillaki. 

Tarjolla oli siis kaiken kaikkiaan enempi kaikkea oheisohjelmaa ku varsinaisesti musiikkia. Parasta viihdettä oli meistä seurata kun järkkärit raahas koko ajan meidän edestä porukkaa pois mitä mielenkiintosimmissa olotiloissa!

Jotan erittäin hauskaa napatanssia

Noora pääsi heti ihan tunnelmaan mukaan!

Kesän festarikausi korkattu! Saatiin katu-uskottavat habatarratki.
Poistuttiin paikalta joskus seittemän aikaan illalla tarkotuksena tulla vielä tsekkaileen myöhemmin lyhyesti meininkejä, mutta vesisade, väsymys ja Euroviisujen eilinen semifinaali veivät voiton ja jäätiin kotiin völläileen. Mutta olipa hauska nähä Slovenialaista kaupunkifestarityyliä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti