lauantai 24. toukokuuta 2014

Day 87 - Laura

Viimeinen harkkapäivä koko keväänä! Voi sitä juhlatunnelmaa, jota emme kylläkään meinanneet uskoa todeksi. Myöhästyin omasta bussistani ja Kassu otti spurtit seuraavaan - matkattiin siis kaakut sylissä sairaalalle yhdessä. Kassu oli leiponut suklaamuffineja ja minä raparperipiirakkaa Seija-mummon ohjeella. Meillä pulmon hoitsut oli äimänkäkenä moisesta rabarbarasta, suuri osa ei ollut koskaan kuullutkaan. Magda, vanhempi hoitaja piti nuoremmille kollegoilleen oppitunnin raparperilla kokkaamisesta ja piirakkani sai ensiluokkaiset arvosanat.

Myöhemmin aamupäivällä tuli kummallinen puhelinsoitto, jota kuunnellessaan toimenpidehuoneessa olevat hoitsut alkoivat nauraa. Paikalla ei ollut ketään riittävän englanninkielen taitoista, joten google translator oli kullan arvoisena apuna. Viesti oli jäänyt kuitenkin puolitiehen, tanssi alkoikin klo 12 ja Noora ohjaajineen tuli hakemaan minut pois osastolta: "No niin reippaat naiset, lähtekäähän kotiin siitä!"

Häppeninkiä keskustassa riittikin! Koko Slovenska cesta oli tiesuluin plokattu ja lukiolaiset heilua hytkyivät Guinnesin ennätystä havitellen. Helle oli hirvittävä, melu vieläkin kamalampi ja nuoret niin kesävapaudenintoa täynnä.


Seuraavaksi tarvitsimme murkinaa. Käveleskeltiin joenvarteen pizzeriaan, jonka komeita känkkysiä ollaan ihailtu jo kuukauden päivät. Kilistelimme pian finaalissa olevalle Erasmukselle ja pelattiin viimeisiä ristiseiskoja yhdessä.








Kotimatkalla...

Päiväkoomailujen jälkeen herättiin ja pistettiin lanit pystyyn. Oikeasti ei kyllä saatu yhtikäs mitään aikaiseksi. Perho- ja valtteriesseet odottavat vielä kirjoittelijoitansa...

Noora halusi leipoa viimeiseksi illaksi sitruunapiirakkaa ja hipsittiin lähikauppaan. Tätä kuvaa katsellessa ei uskoisi, että ollaan ihan Ljubljanan keskustassa.

Kaupassa....










Kassu tuli iloiselle mielelle koko illaksi, kun hän oli ihan itse osannut valita vahingossa elokuvan, jota kukaan ei ollut katsonut aiemmin ja josta kaikki pitivät. The Duchess sai meidät raivoihimme ja keskustelemaan ihmisoikeuksista. Paapimaan!












8 kommenttia:

  1. Siis kertakaikkisen ilettävä tuo lihatiskin sika!!! :D t. Tj 3 ö phill

    VastaaPoista
  2. Olin itsekin aivan äkämystynyt moisesta ruoalla leikkimisestä!

    VastaaPoista
  3. Alkaa olla reissu lopussa. Tervetuloa kesä -Suomeen. Tänä iltana (lauantai) jännitettiin ja lopussa juhlittiin suomen voittoa Tsekistä. Hopeamitali on saavutettu ja huomenna pelataan kullasta. terv. Heikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin jännitettiin Suomen peliä sporttibaarissa, yksi tsekkikin oli eksynyt joukkoon. Vielä on yksi ohjelman täyteinen viikko jäljellä,pitää käydä kaikki parhaimmat paikat koluamassa vielä viimeisen kerran. Ja pitää myös näyttää paikkoja Minnalle ja Matille sekä Kassun porukoille jotka tulevat ens viikolla kylään :) Kymmenen yötä jäljellä tätä reissua!

      Poista
  4. Hei Tytsyt! Kiitos elämän makuisista kirjoituksista! Tätä on luettu välillä pissat housussa nauraen, vesi kielellä ja välillä vähän on jännittänykki miten reissuissa käy :) Blogi löyty, kun haeskelin seku inspiraatiota omaan haku portfolioon! Ja sitä pinspiraatiota on tästä kyllä sitten löytynyt! Foliota on täällä päässä väännelty, toivotaan että heinäkuussa elän pelonsekaisia tunteita siitä, että syksyllä pitäis taas opiskella.

    Tsemppiä teille koittavaan kotimatkaan ja uusiin koitoksiin!

    Tuntematon Jenni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heip! :) Onpa kiva kuulla että blogista on ollut sekä iloa että vielä hyötyäkin jollekin! ^.^ Oletko itsekin lähdössä vaihtoon, vai mihin tarkoitukseen teet portfoliota? Jos vaihtoon niin onko suunta vielä selvillä? :) Kiitos tsempeistä ja aurinkoista kesää sinne!

      Poista
  5. Portfolio rakentuu vasta kouluun pääsemiseksi, Oamkiin olis haut päällä, samoihin hommiin ko teillä! Ehkä tulevaisuudessa sitte vaihtopenkillekkin johonki suuntaan. Haastetta antaa saada kaikki se tunne ja palo ammattiin siihen tekstiin asti!

    Ps. Tokko Slovenian matkailun edistäminen tarjoaa teille ainaki hyvät sapuskat vielä ennenkö tuutte Suomeen takasin, on meinaan niin hienoja kuvia ja juttuja, että pakkohan tuonne on joskus vielä matkustaa!

    Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa! :) Tsemppiä pääsykokeisiin! Ei muuta ku muistat sanoa että "haluat nimenomaan tähän paikkaan ja jos et pääse tänä vuonna, haet niin monta kertaa että pääset" :) Ja ainakaan mulla ne ei lukenu sitä portfoliota ees, vaan se oli enempi sulle itelle tukirunko mitä kerrot siinä haastattelutilanteessa, eli enempi kannattaa just miettiä mitä haluat sanoa niille siinä ja puheeseen saa helpommin tunnetta ku tekstiin. Käyhän kertomassa sitte miten haastattelu meni! :)

      Poista