sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Day 74 - Katriina

VAROITUS - Ruokapostaus luvassa!!

Aamu alkoi ihanan hitaasti pitkällä brunssilla kun päätin tekaista hedelmäsalaatin Nooran vielä pötkötellessä. Laura kävi hakemassa lisäksi tuoretta leipää viereisen kadun leipomosta ja minä sekottelin vielä lättytaikinan kasaan. Aurinko paisto lämpimästi ja linnutkin laulo ulkona. :)

Hedelmäsalaattia mustikoilla!

Jälkkärilättyjä jäätelöllä ja mansikoilla <3
Rennon aamun jälkeen meinaskin tulla sitten vähän kiire. Oltiin yhdeksi kututtu Suomi-tyttöjä grillaan, hengaan ja kattoon Leijonien mm-turnauksen ekaa peliä Latviaa vastaan! Imuri lauloi, luutu heilui ja roskat kiisivät ulos, samalla kun Laura ja Noora pitivät kokkisotaa kelloa vastaan keittiössä. Onneksi täkäläiset suomalaiset ovat jo tottuneet Etelä-Euroopan tapoihin ja ensimmäinen vieraamme saapui lähempänä kahta.

Ny rillataan!!
Kaupassa oltiin vähän edellisenä päivänä jännätty että minkähänlainen sielunelämä on slovenialaisella Spar-grillimakkaralla, mutta täyestä meni ku väärä raha! Ei nyt ehkä kuitenkaan ihan Hiilloksen veroinen...
Herkullisessa menussa oli tänään tarjolla siis makkaraa, nakki-tomaattivartaita, Nooran superhyvää perunasalaattia, Lauran täytettyjä paprikoita ja jälkkäriksi Lauran kesäistä raparperipiirakkaa, omnom!

Ja just kun päästiin aamupalasta! :D

Oli hyvvää!
Kesä on täällä <3
Jälkkäriin päästessä toinenkin grillivieras oli jo saapunut paikalle. Otettiin hyvä ristiseiskamatsi uusilla Suomivahvistuksilla ennen pelin alkua!

Noora, Laura, Viivi, Anni ja minä, olihan herkkua ja hauskaa! ^^
Pienten teknisten ongelmien jälkeen peli saatiin näkyyn koneelta ilman skype-yhteyttä, venäläistä selostusta, jatkuvasti pomppivia mainoksia tai katkoja. Valitettavasti Leijonilla ei pelittäny tänään ihan yhtä hyvin! :(( Onneksi on sentään Mertaranta.

Katkerat loppulukemat 3-2 Latviaa vastaan
Pelin jälkeen päätimme karistaa tappion tunnelman pois ennen illan Euroviisufinaalia ja suuntasimme läheiseen Sax Pubiin pelaileen pari erää korttia. Myöhemmin myös vuorilta kiipeilemästä palannut Terhi liittyi seuraamme, mutta siitä ei ehitty ottaa kuvaa! :/

Mulla oli täältä ostettu hieno mekko päällä, harmi ettei sitä näy kuvassa! :(  Ja eiliseltä ostosreissulta bongatut mekkoon mätsäävät avokkaatkin! Täytyy ottaa niistä joku yhteiskuva myöhemmin...

Tytöt oli sitä mieltä että kyllä Suomessa on vielä voimaa (Noorallaki oli uus mekko!!)

Ristiseiska oli jo aika eri peli kuuestaan ku kolmestaan
Kellon lähestyessä yhdeksää palasimme kämpille. Alunperin oli ollut ajatus lähteä johonkin isompaan ja kansainvälisempään kisakatsomoon kaupungille, mutta kun sellaista ei sitten järjestynytkään, päätimme seurata humppakisat perinteiseen tyyliin Yle Areenasta.

Ja täytyyhan kyllä sanoa että olivat parhaimmat Euroviisut miesmuistiin! :) Paljon oikeasti ihan hyviä biisejä, hauskaa väliaikaohjelmaa (tykkäsin niistä ennätyskirjajutuista ja laulajille toteutetuista ylläreistä) ja Suomellakin hyvä edustaja, go Softengine! :)

Meillä oli tietysti myös omat veikkaukset voittajasta ja Suomen sijoituksista. Minä arvasin voittajan ja Viivi Suomen sijoituksen oikein, eli 11.! Mainittakoon että Viivin veikkaus oli myös meistä kaikista optimistisin :D Valitettavasti Slovenia taisi jäädä jumbosijalle.
Kevyttä hämmennystä aiheutti Wikipedian Itävallan laulajasta kertova sivu, joka kertoi jo kaksi tuntia ennen tulosten julkistamista Conchita Wurstin voittaneen vuoden 2014 Euroviisut. Ennalta sovittu juttu??!

Kerranki sai äänestää Suomea!

Tämä luki siis ennen pisteidenlaskun alkua Wikipediassa,
mutta poistui sieltä melko nopeaa... :D
Pisteidenlaskun aikana joku saattoi myös lausahtaa jotain siihen tyyliin että "Taas pisteitä Ruotsille?!! Tärkeintä ei ole voitto vaan se että Ruotsi häviää!"
Onneksi Ruotsi taipui lopulta kolmannelle sijalle. Ruotsia katkerampia oltiin tänään kuitenkin Latvialle, josta luettiin pisteet jääkiekkopaita päällä! Ihan kuin ois enää tarvinu käännellä vielä lisää veitteä haavassa...

Säälistä antoivat meille kuitenki 3 pistettä... :D


Tänään tuntu läpi koko päivän ihan kuin ois ollu keskikesä ja juhannus. Grillailtiin, pelattiin korttia ja hengailtiin vaan. Keli oli ihanan lämmin, kaikki oli tosi vihreetä ulkona, enää järvi/joki ja sauna puuttu! :) <3


Ja koska päivä on jo kääntynyt sunnuntain puolelle:

~~**IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ**~~ 
kaikki blogia lukevat äidit! :) Ootte rakkaita ja lähetetään teille etähalaukset täältä <3




Ps. LUPAAN että mun seuraavassa postauksessa ei oo yhtään kuvaa ruoasta! :D

2 kommenttia: