sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Day 82 - Noora


Ihana sunnuntai! Unta riitti yli kymmeneen ja olin tyytyväinen saavutukseeni :) alan valmistautua Suomirytmiini. Tänään on oikeasti jotain blogattavaakin, muutakin kuin heräsin-söin-laitoin nukkumaan. Olin pukemassa "aamupalavaatteita" kun kuulin vessasta hirveetä lörinää. Ajattelin
että voi kauhia miten kämppikselläni onkaan vatsa sekaisin. Ehdin jo ajatella että toivottavasti minä en jalla jallaa saa! Sitten selvisi että se olikin ahkeran aamuvirkku-Lauran ensimmäinen leipätaikina, joka luikahti vauhilla pöntöstä alas! HUH! Uusi oli jo kohoamassa :)

Laura ahersi kolmatta päivää keittiössä sillä hänellä oli tulossa edellisen asunnon kämppikset brunssille. Minä ja Kassu päätimme käyttää evakkoajan hyödyksi ja lähdimme tapaamaan kätilöopiskelija Anamarijaa, joka oli kutsunut meidät Vegaanifestareille! Tapasimme torilla yhdeltä ja lähdimme suunnistamaan kohti tivoli puistoa, jonka syövereissä festareiden oli tarkoitus olla. Kävelimme ja vaihdoimme kuulumisia, katsoimme karttaa ja kävelimme lisää. Jossain vaiheessa menetimme toivomme ja päätimme lähteä vaan lounastamaan keskustaan sillä vegaanifestarit oli onnistuttu piilottamaan niin hyvin ettei sinne tämmöset tavikset pääse. Keskustaan päästessä olimme vaeltaneet jo tunnin ja vielä 20 minuuttia päälle! Siinä alko jo vähän enemmänkin hiukomaan. Suuntasimme pieneen Falafel paikkaan, joka sattumoisin oli myös minun "kokeile/tee ennen kotiin lähtöä" -listallani. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis :) Tiskissä oli kaikkea ihanan värikästä ja tuoretta ja kunnon falafel annokset sieltä saatiinkin, vieläpä opiskelijahintaan.



Kuva: Anamarija
Ruuan jälkeen otettiin jälkkärit matkaan ja suunnattiin joen varteen herkuttelemaan. Jälkkäriksi oli baklavaa ja jotain toista kakkua. Istahettiin melkein kirsikkapuun alle, oli aika idyllistä :D 

KIRSIKOITA! Kassulla ois ollu vähän herkullisempi kuva mutta se meni jo nukkumaan! :<

Lopuksi päädyttiin samalle torille mistä lähdettiinkin. Sielä oli meneillään kansankokous, puheita ja esityksiä. Aiheet liittyivät tietysti politiikkaan. Slovenialaiset eivät ole tällä hetkellä kauhean ylpeitä maastaan ja maansa politiikasta. Tapahtumassa puhuttiin paljon poliitikosta, joka oli tarinassa se "hyvis" mutta joutui vankilaan koska "pahispoliitikot" lavastivat sen johonki juttuun. Näin siis amatööripoliitikon ymmärtämänä :D Miksi ne pahikset aina voittaa?

Kuva: Anamarija

Torilla riitti porukkaa! Kuva: Anamarija


Kuva: Anamarija
Kotiin palattiin neljän maissa, koska suunnitelmissa oli lähteä pubiin katsomaan Suomi-USA peliä. Laura oli vieraineen juuri lähtemässä yhdille ja talo oli taas tyhjillään. Harmiksemme pubissa näytettiin vain Ruotsi-Canada peliä. Tämäkään ei olisi harmittanut yhtään niin paljon jos sielä olisi kenen tahansa muun peli kuin Ruotsin :( Palattiin siis kotiin ja pistettiin kunnon rääppijäiset pystöön. Tarjolla oli hodareita guacamolella ja valkosipulikastikkeella sekä uunijuureksia. Kaiken kruunasi vielä New Yorkilainen juustokakku, Kiitos NAM!

Jälleen tappio -> Lisää kakkua!

Tänään suunnittelin myöskin Minnan ja Matin vieralulle ohjelmaa. Kivaa päästä näyttämään "kotikulmia". Ja ennen kaikkea kivaa saada vieraita kotoa! Minna ja Matti saapuvat siis viikon päästä maanataina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti