keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Day 92 - Katriina

Puoli yhdeksän aikaan avasin silmät ja selasin viestejä puhelimesta. Äidiltä oli tullut 6.55 viesti että olivat isän kanssa koneessa istumassa ja että lento laskeutuisi Ljubljanaan 9.50. 9.50?? Aiemmin oltiin puhuttu yhdestätoista! Ei muuta kuin pikaisesti aamupalalle ja vaatteet päälle. Muut Vrtna ulican tämän hetken asukit suuntasivat kohti Pirania aamupalan jälkeen, joten jäin itsekseni haahuilemaan kämppämme lähimaastoon jotta voisin opastaa Shuttle-bussilla saapuvat matkalaiset perille.
Yhdentoista maissa soitin isälle että missä päin olette, miltä siinä näyttää. Isä kertoi että jonkunnäköinen oja tässä menee vieressä ja liikennevaloja. Hämmentyneenä pyörähdin ympäri, sillä kuvaus kuulosti ihan Ljubljanan keskustalta -ja selkäni takana Shuttlebussin etupenkillä porukat jo keikkuivatkin! Viittilöin kuskin pysähtymään Vrtna ulican risteykseen ja matkaajat kömpivät ulos. Olipa ihana nähdä välillä tuttuja kasvoja Ljubljanassa! Lämpimien tervetulohalausten jälkeen jätimme laukut kämpille ja lähdimme etsimään sopivaa ruokapaikkaa kiertäen samalla Ljubljanan ydinkeskustan, päätyen lopulta Aromaan, jossa vasta tajusin kaivaa kameran esille.

Uusimmat reissaajat Saarelasta

Isän nakkipizza












Mun herkkukanasalaatti













Otettiin äidin kanssa samanlaiset annokset (paitsi että opiskelija-annokseen ei kuulunu omenat eikä porkkanaraasteet). Hyvää oli ja nälkä lähti! Myös isän nakkipizza maistui. Ruoan jälkeen vaihdoimme vähän vaatetta ja lähdimme valloittamaan linnakukkulaa.



Vaikka luulin tuntevani jo linnan muurit aika hyvin, vasta tänään ekan kerran huomasin että myös linnan torniin (ei pelkästään muurille) pääsee katsomaan ja näkee 360' Ljubljanan ja siellä on myös museo Ljubljanan vaiherikkaasta historiasta! Valitettavasti sää oli vähän sateinen ja pilvinen, joten lumihuippuiset vuoret eivät päässeet edustamaan.

Minä: "Kato täältä näkkee tuon ja tuon ja tuolla me asuttiin sillon ennen..." Äiti: "Niin, sinä se tästä jotaki ymmärrätki ku tiiät paikat, minä kattelen niinku lehemä uutta veräjää."

Vrtna ulica lintuperspektiivistä

N niinku North linnantornin kompassin mukaan


Historiainfoa







Linnan kirkko

Häikii

Olimme jo lähdössä jatkamaan linnalta matkaa kun alkoi (taas!) sataa, joten peruutimme takaisin linnaan ja päädyimme katsomaan 20 minuutin animaatioelokuvaa Ljubljanan historiasta. Elokuva oli mielenkiintoinen, mutta ulkoilmamyrkytyksestä ja jetlagista kärsivillä matkailijoilla (kuin myös allekirjoittaneellakin) meinasi vähän silmät lupsua :D Kaupan kautta lähdimme käppäilemään takaisin kämpille. Ikävästi sadekuuro kuitenkin katkaisi jälleen matkamme ja päädyimme jäätelölle nomnom <3


Kämpille päästyä päivä oli jo vierähtänyt iltaan ja pienen murkinoinnin jälkeen (tiesin että äiti syö kuitenki hyvällä halulla ne makaroonilaatikon jämät ja isä aamuset kaurapuurot! Se kuitenki yllätti ne halus syödä ne kylmänä, hurr. Noorakaan ei enää ihmettele mistä oon periny ruokahaluni. :D)
Loppuilta meni seuraavaa reissupäivää suunnitellessa ja kuulumisia vaihtaessa. Lisäksi äiti vietti laatuaikaa meidän hierontatuolissa.

"Tämähän on niinku se Eeden ku minulla on tämä omena tässä!"
Lopulta myös rannikkomatkaajat saapuivat kotiin ja johan meillä oli Vrtna Ulicalla väkeä! Nyt koko kommuuni nukkumaan ja hyvää yötä! :)

Iltahengailut

4 kommenttia:

  1. Oletko varma että tuo N linnassa ei tarkoittanut Nooran linnantornia?

    VastaaPoista
  2. Tykkään! Nooran kommentista:D terveisiä äitille ja isälle blogiin;) mutta miksi oi miksi hierovaa tuolia ei ole esitelty aiemmin??!! :O kateudesta vihertävä ö phill

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultiin että hierontatuolista on mainintaa mutta ei näköjään ookkaan :D Isä ja äiti lähettää takas terkkuja! :)

      Poista
  3. Hahha ja hierontatuoliinkin liittyy niin monia tarinoita! :"""""D

    VastaaPoista