tiistai 27. toukokuuta 2014

Day 90 - Laura

Alkoipa bloggailu Firenzesta hyvin, en talla italialaisnappiskalla kyennyt luomaan edes perinteista ajatusviivaa, jonka otsikkoon yleensa sisallytamme. Olen myos viettanut koko aamun naita reissukuvia puhelimesta lataillen, etta ymmartanette arvostaa vaivalloisia ponnisteluitani blogimme vuoksi. Tassa aamiaiseni lahikaupasta. Taputtelen vielakin olalle itseani loistavasta valmistautumisesta, hedelmaveitsi, sporkki ja omat teet ovat olleet korvaamattomia. Italialaisten maustamaton jogurtti on parasta ikina, ehdin jo ajatella. Sitten huomasin, etta siihen on lisatty vahan sokeria... Arvelin etukateen, etta semivegetaarinen ruokavalioni reissussa tulee karsiman proteiinin puutteesta - (loysin tavuviivan!)loistosyy herkutella salamilla 8---)


Mutta gelato on yhta taivaallista kuin edellisella paasiaisreissullakin. Tama aamiaisen jalkeiselta kiskalta, siita myohemmasta en tainnut vaivautua kuvaa ottamaankaan. Kylla huomaa, etta kaksi Suomi-vaimoa on tehnyt lahtemattoman vaikutuksen. Kookosgelaton bongattuani melkein kaannyin olkani yli kutsumaan Nooraa ja kertomaan suurenmoisesta loydosta. Myohemmin karryhevosia katsellessani ajattelin, etta olisimme Kassun kanssa keskustelleet varmaan hevosten kengityksesta ja ruokavaliosta...

Firenzessa vaatekaupatkin ovat vahan enemman historialla maustettuja. Freskot lienevat suojelukohteita ja hyva niin! Hostellilla hoksasin, etta vaatteita oli jaanyt turhan paljon matkasta pois, en mitenkaan aio viettaa kahta viikkoa kahdessa t-paidassa. Ostin kolmannen!
Voihan macarons! Ja juuri paivakahvin aika... Otin mukaani mm. lakritsimacaronsin (ja pari muuta, ollakseni rehellinen) ja ynnasin, etta viela yhden gelatoannoksen jalkeen olen torsannyt tahan mennessa herkkuihin monen paivan ruokabudjetin Ljubljanassa.... Mita varten sita opintolainaa otetaankaan? Laakisopiskelijat sijoitusmarkkinoita varten, mina gelatoa ja macaronseja saadakseni?!
Paivakahvit tassa Cattedrale si Santa Maria del Fioren portaita nautiskeltuani hihkuin - viimeinkin paasee johonkin kirkkoon oikeasti ilmaiseksi sisaan! Yritin aiemmin aamupaivalla Santa Maria Novellan katedraaliin, jossa sanottiin, etta rukoilijoille ovet ovat aina auki, mutta etta turisti, ole hyva ja maksa x summa euroja. Kartassa lukeekin, etta sama tono onkin museo, katevaa! Jotkut tietanevat asenteeni kirkoilla rahastusta ja paasylippuja kirkkoon-bisnesta kohtaan... Pari joulua sitten mm. marssin Oulun tuomiokirkkoon joulukonserttia kuunteleman ja ilmoitin vain `ohjelmalehtisen` myyjalle, etta kiitos, en tarvitse. En ole ylpea tasta, mutta... Noh, kuitenkin, tanne paasi ja sai sytyttaa kynttilankin vain vapaaehtoisella maksulla!



Kirkon pihalla sitten harjoitettiinkin omanlaistansa kiintoisaa `anekauppaa`... Huh, alanpa kuulostaa vanhalta, karttyiselta ja kyyniselta akkapahaselta!
Vahan matkan paassa oli Firenzen joko vanhin sailynyt tai ihan ensimmaisia kirkkoja Basilica di S. Lorenzo luultavasti. Ensimmainen versio rakennettiin vuonna 393 (!!) ja jostain syysta paatettiin uusia koko homma 1100-luvulla. Valo oli huono, niin ei ole kuvaa. Sen sijaan kirkon pihasta tassa hieno patsaskuva Kassulle omistettuna - nakyyhan pulu!
Tama tinanappiparivaljakko oli kuin suoraan sajakuvista.
Huomaa karkkikengat taustalla, hitsi!
Nailla kaikki kulkevat taalla. Kavelijalle vahan ikavampia, kun monasti huristellaan punaisia pain, vailla taytta ymmarrysta, kovalla ylinopeudella ja ei naita nae ennen kuin kohdalla...






Illalla kavin katselemassa viela Firenzen yovaloja ja loysin ihanan Daavid-patsaan jaljennoksen. Tanaan lahdetaan etsimaan sita alkuperaista Gallerija dell` Accademiasta. Kyynarpaataktiikkaa saakin kaytta nyt amerikkalaisturistien seassa luoviessa. Joka korttelista kuuluu ah, niin inha syvan etelan murre!

1 kommentti:

  1. Ihania freskoja ja kirkkoja! :) Täällä Nooran kanssa yhdessä naurettiin tuolle kookosjäätelö kohdalle. Kiitän myös pulukuvasta! :D Turvallista matkan jatkoa!

    VastaaPoista