tiistai 13. toukokuuta 2014

Day 77 - Katriina

Aamu alkoi romanttisesti sateen ropistessa ikkunalaudalle. Mieleen tuli ihan vanhat kunnon yöpymiset meidän entisessä asuntovaunussa Saarelassa, jonka kattoon sadepisarat rummuttivat samalla tavalla... Vähän meinas masentaa ku oli niin harmaa aamu, mutta sitte muistin että jee! Saan laittaa taas mummon neulomat villasukat ja kumpparit eikä harmittanu enää yhtään niin paljo! ^_^

Mun ja Lauran sateenvarjot sairaalalla
sateenvarjoparkissa























Lisäksi koitin musapsyykata itteäni kovasti matkalla harjotteluun että TÄNÄÄN mää kyllä teen siellä kaikkea enkä vaan kato, sanovat mitä huvittaa. Ja en tiiä johtuko hyvästä psyykkauksesta vai oliko Klavdija-opiskelija vinkannu jotain hoitajille, mutta tänään riitti koko päiväksi ihan oikeaa tekemistä: sain kanyloida, ottaa suoniverinäytteitä ja sokeritestejä ja kaikkea! ^_^ Olin mielissään.

 Me ollaan siili-osasto <3


Päivän käytetyin setti (sokeritestissä samanlainen setti
käytiin ottaan puolen tunnin välein neljä-viis kertaa :))

Opin tänään harkassa myös mistä yhtäkkinen säiden kylmeneminen johtuu. Sloveniassa on ollut pitkään valloilla uskomus, jonka mukaan 10.5.-15.5. täytyy olla vähintään kolmen päivän kylmä jakso, jolloin saattaa sataa jopa lunta, ja useimmiten myös on. Tämä johtuu siitä, että kolme jäämiestä (Servacij, Bonifacij ja Zofka) heräävät ja lähtevät pois. Kylmää jaksoa oikein odotetaan, sillä jos se on perinteisen kylmä, kesästä tulee pitkä ja lämmin. Jos taas merkkejä jäämiesten lähtemisestä ei ole, kesä voi olla hyvinkin kylmä ja sateinen...

Harkkapäivä hurahti niin nopeaa ohi etten ehtiny käydä edes ruokiksella. Klavdijalla oli tänään iso tentti, joten käppäilin sen kanssa yhdessä Facultyn lähellä sijaitsevaan kahvilaan.

Med Klavdija! :)

Hänellä on kaveriporukkansa kanssa tapana kokoontua kahvittelemaan aina ennen tenttejä, jotta viimeiset tärpit voidaan käydä yhdessä läpi rennossa tunnelmassa. Oli kiva hengailla niitten kanssa, paitsi meinasin jäätyä ku en ollu vaatteellisesti varautunu koleassa ulkoilmassa kahvitteluun! Plus täällä tuo tupakointikulttuuri on vähän erilaista niin meinasin kevyesti tukehtua kun 7 samassa pöydässä istuvaa hoitsuopiskelijaa tuprutteli...silti, oli hyvä kaakao ja hyvää seuraa ja vahingossa saatoin oppia jotain sydänmonitoreista!

Kämpille siirryttyäni oli aika sulaa syväjäästä teen avulla ja samalla paneuduin Eurovaaliehdokkaisiin (kuulostaapa aikuiselta!). Tämä siksi että meille selvisi että saadaan äänestää täällä pelkällä passilla, eli ei haittaa vaikka meidän kaikkien äänestyslaput lepäävät postipinoissa Suomessa. Hyvä ehdokas löyty, eli ei muuta ku loppuviikosta äänestämään! :) Ite tykkäsin eniten Yle:n vaalikoneesta, joka oli selkein ja jolla löyty mielekkäitä vaihtoehtoja, joita voi sitte taustatsekkailla Yle Areenan 4min Meppigalleriasta. Meppigalleria toimii myös todistetusti erittäin hyvänä viihteenä värikkäimpiä ehdokkaita kauhistellessa, edellisestä linkistä pääset suoraan katsotuimpiin videoihin!

Lounaspäivälliseksi syötiin kolme viikkoa sitte pakastettua jauhelihakeittoa (Noora meinas että vähän jääkaapin makua jo ottanu, höpöhöpö!), jonka jälkeen suunniteltiin yhdessä kauppareissua -ja toteutettiin se. Ainoa miinuspuoli oli, että huomattiin just ennen kauppaan lähtöä että iltapeliksi luultu jääkiekkomatsi olikin jo kolmannessa erässä menossa :(( Ja meillä onnettomilla ei ollu harmainta haisuakaan! No. Elämä on valintoja ja lähettiin ostaan ruokaa.
((SUOMI VOITTI SAKSAN 4-0!!))

En tienny että kauppareissullaki voi olla näin hauskaa.
Vajoilua osa 10982813 :D
Tänään oli myös leipomispäivä. TIIÄN että saatoin kirjottaa viime postauksessa etten laita yhtään ruokakuvia, mutta eihän leipomiskuva oo yhtään sama ku ruokakuva? :)) Luulin tekeväni sämpylöitä ja omenapiirakkaa, mutta uunista tulikin ulos litteitä kauraleipäsiä ja omenahöttöä -molempia silti syötiin hyvällä halulla. Suutari pysyköön lestissään ja Kassu peltileivässä.

Wannabe-sämpylät

Höttyräomenapiirakka
Mukavan illan päätteeksi käytiin vielä hyvät iltahengailukeskustelut. Aiheina oli mm. kuolemanjälkeinen elämä, kuka pääsee taivaaseen, mihin Jeesuksen ihmetyöt perustuu, mihin avaruus loppuu, onko avaruudessa (kuolemanjälkeistäkään) elämää, matematiikan synty ja kehityssuunta, aikamme suuret salaliittoteoriat ja parhaat riparilaulut.

Joku vois miettiä että mitä mää laitoin meidän iltasämpylöihin, mutta mun täytyy puollustautua että ne näytti kyllä ihan tavallisilta auringonkukansiemeniltä!!
Että ei muuta kuin hyvää yötä universumi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti