keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Day 36 - Laura


Blogipäivä!
Keskiviikkoaamu alkoi keskivertoa herkullisemmin, kun olin raaskinut aamiaismyslin päälle osthauttaa vadelmia, elikä malinoita paikallisella kielellä. Niin sitä tottuu hintatasoon nopeasti, kun Hoferissa (sloveenien oma Lidli, ihan samannäköinen ja halpa!) rasia oli 1,49€, Suomessa syksyn kotimaiset lienevät 3-4 euron luokkaa marketeissakin.

Harjoittelupäivä oli super (sloveenit pruukaa sanoa, kun jokin on oikein hienosti, lausutaan vähän niin kuin süpär). Ines on süpärohjaaja. Eilen lopetti päivän rohkaiseviin sanoihin: "Laura, tomorrow you will be our dear madame vampire!" Mie siihen, että "köhköh" ja mielessäni, että miltäkhän oikein näytän? Tänään olin siis verinäytevuorossa. Ines ihastui neulakäden tekniikkaani ja päätti seuraavalla kerralla kokeilla itse samaa, vau! En ehtinyt ajatellakaan henkisten henkseleiden paukuttelua. Heti seuraavassa virkkeessä opastettiin jämäkästi minua ottamaan oppia hänen verinäyteputken poisottotyylistään. Ay ay, sir!

Kutsuin team Finlandin tamperelaisten sijaan Lapin vahvistuksilla iltapalalle meille Resljevalle. Tarjoilin uunivoileipiä yrttituorejuustolla, serranokinkulla, kermajuustolla ja tomaateilla sekä hyppysellisellä rucolaa. Kylkeen oli lempparimakkarani (kyllä, voitteko uskoa?!) Ljubljanski salamasta (!!) paistosta kevätsipulein ja tomaatein ja vähän vihannesdippejä. Keitimä teet ja chileläinen cabernet sauvignon sopi kylkeen oikein mainiosti.




Seurueen miespuolinen jäsen malttoi hyvin kuunnella tämän hetken harjoittelupaikoista johtuvaa synnytyspainotteista keskustelua, kun hänelle antoi vähän tekemistä.














Joukkueen voimin vatkattiin kerma käsin ja lopulta valmistui houkuttelevampi jälkkäri kuin kuva antaa ymmärtää. Marja-hedelmäsalaattiin laitoin omenaa, banaania, persikkaa, mansikoita, mustikoita ja vadelmia ja jogurttikermaa päälle. Tarjoilin vielä maito- ja minttusuklaata. Vieraat lähtivät juuri vyörymään tyytyväisinä takaisin kotiinsa.




Laskeskelin, että tämän viikon lopussa on puolet harjoitteluista noin viikkomäärän perusteella tehty. Mihin tämä aika oikein menee?

P.s. Kait te nyt hoksasitta, että se sairaalan kesätyötarjous oli aprillipuppua?

1 kommentti:

  1. Miksi näissä kuvissa ei oo tykkäysnappia? Mua niin nauratti tuo nooranisä+säilykepurkki kuvateksteineen :D ö p

    VastaaPoista