keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Day 57 - Laura: Graffitien Ljubljana

Jo alkureissusta huomasin, että Ljubljanan graffitit eroavat muista näkemistäni. Berliini ja Pariisi ovat aivan omaa luokkaansa runsaudessa ja taidossa. Harmiksemme Ljubljanan kadut ovat täyteen ammuttuja (suihkutettuja?) tylsistä ja siivottomista töhryistä mutta joitakuita hienoja töitä olemme onnistuneet seikkailumme varrelta löytämään!

Voin vaikka vannoa, että kaksi alla olevaa ovat saman taiteilijan kynästä - tai siis suihkupullosta krghöhöm. Nämä sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä toisistaan.




Tämän sabluunalla suihkutetun toteamuksen löysin arvokkaalta suurlähetystöjen alueelta ollessani iltalenkillä. Erityisen osuvan tästä tekee se, että töhry on aivan ilmeisesti tarkoituksella sutattu jonkinlaiseen EU:n taloustoimiston tai EKP:n hallintorakennuksen (tai muun vastaavan) kylkeen.





Tämä lukutoukkavaari löytyy Taborin puistosta, jossa monesti naisten viikkojen aikaan pysähdyin välipalatauolle ennen kotiin paluuta. Vasta myöhemmin huomasin, että graffiti jatkuu tuonne oikealle, nurkan taakse ja siellä on lukutuokkamummo vastassa. Tekstistä en ymmärrä, mutta tässä alakerrassa on kirjasto!
 


Nämä elukat on löytänyt ja kuvannut Kassu. Ihastuttavia, erilaisia ja yksinkertaisia, hymyn huulille tuovia. Vastaavia samaa tyyliä olevia löytyy kaloina ja leppäkerttuina ainakin.


Kaksi allaolevaa löytyvät Trubarjeva cestan antiikkikaupan (josta suomalaista vintagemuotoilua Noora ohikulkiessamme tunnisti!) ovista.


Sitten vähän tällaista rankempaa huumoria Nooran ja Kassun kameroista. 


Hahhah, tämä on kyllä kaikessa irvokkuudessaan aivan huippu! Taidettiin kaikki nauraa höröttää, kun tämä löydettiin muistaakseni eläintarhareissulta kotiin kävellessämme.
'

Hieno ja taiteellinen työ, ah! Löytyy rautatieaseman makasiinirakennuksista. Alle ja päälle on tehty noita iänikuisia tylsiä ja amatöörimäisiä töhryjä, jotka kyrsivät varmasti ansioituneita taiteilijoita itsiäänkin (höh, voiko sanoa itsiäänkin? Viiden vuoden takainen äikän laudatur ei enää paljoa näköhjään hyövää!).
 

Tämä työ lienee kaikkien meidän suurin suosikkimme. Löysimme tämän ensimmäisestä psykan harjoittelusta, työmatkan varrelta. Haluan niin kovasti uskoa, että tämä on totta eikä mitään feikkiä. Kuvassa siis kysytään Maida -tyttöstä vaimoksi. Kosija on kirjoittanut valmiiksi yes- ja no-kohdat ja jäänyt varmaankin jännittyneenä odottamaan.

 Maidan vastaus oli varma ympyräsuihkautus yes:n kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti