perjantai 4. huhtikuuta 2014

Day 38 - Katriina

Aamulla heräsin ensimmäistä kertaa täällä siihen, että joku muu tuli ennen minua keittiöön -Nooran porukoiden oli aika palata takaisin Suomeen varhaisella aamulennolla. Hyvästit jätettiin pikaisesti aamupalan jälkeen aamun vasta hämärtäessä ulkona.

Lähtökuopissa
Outoa että Nooran porukat ei oo enää täällä, siihen ehti jo tottua!

Viimenen harkkapäivä oli tosi kiva, sain pestä, pukea ja kanniskella vauvoja. Lisäksi mittailin äideiltä hemoglobiinia, vauvalta saturaatiota ja punnitsin niitä. Täällä on muuten aika hienot nuo vaa'at! Toinen digitaalisista oli menny rikki, joten tällä hetkellä käytetään aika paljo näitä vanhempia yksilöitä.

26 henkinen osasto, 10kpl 2-3 hengen huoneita :)

Tyypillinen huone ilman vauvan sänkyä

Sairaanhoitajan kaulus
Täällä noissa työpuvuissa on outoa koodia: jos laitat tummansinisen, oot kätilö ja saat mennä leikkauksiin, vaaleansinisellä et. Sairaanhoitajalle ja perushoitajille on myös erilliset kaulukset paidoissa. Perushoitajilla on sellaiset kauluspaidan näköiset, sh:lla kuvassa olevat. Vihreät puvut on varattu kokonaan siivoojille ja laitoshuoltajille, kun taas opiskelijoilla on ihan omanmalliset valkoset puvut, jotka ne pyykkää ja silittää kotona joka päivä. Me saadaan onneksi joka päivä nämä puhtaat vaatteet sairaalalta niinku työntekijätkin.




Vaihtolukemista <3
Harjottelupäivän alku oli myös vähän poikkeuksellinen: koska oli viimeinen päiväni osastolla, vein hoitajille ja omalle potilaalleni (jota olin haastatellut useampaan otteeseen koulutehtävää varten ja muutenkin hoitanut paljon) muffinsseja. Oman potilaani kanssa päädyimme juttelemaan hänen juuri lukemastaan kirjasta, jonka hän päättikin lahjoittaa minulle kiitoksena huolenpidosta ja hyvistä keskusteluista. Olen otettu! :) Eteenkin kun kirja on Agatha Christien Hercule Poirot -sarjaa, jota olen jo useampaan kertaan suunnitellut alkavani lukemaan (kaikki elokuvat oonkin jo kattonut :D).

Viihdyin kovasti vastasyntyneiden osastolla ja tuli sellainen olo että oisin kyllä tosi mielellään Suomessa vastaavassa paikassa töissä. Tuolla oli lisäksi mukava ohjaaja, joka antoi tehä paljon kaikkea ja puhui hyvin enkkua, tykkäsin :)

Vähän pilvisempi kevätpäivä meidän pihalla :)
Harjottelupäivän jälkeen lähettiin Nooran kanssa syömään ja kauppaan. Alunperin meidän oli tarkoitus mennä lounaalle johonkin opiskelija-alennuspaikkaan, mutta matkalla hoksattiin että ruokafestarit oli taas pystyssä! Siispä päädyttiin 4,5e maksaneisiin thaikkuruokiin (älkää kysykö niiden nimiä...). Hyvää oli! :)

Annos ei pääse tässä kuvassa ehkä ihan oikeuksiinsa...
Kauppareissun jälkeen alettiinkin jo valmistelemaan kiireen vilkkaa illan tarjoiluja. Meidän oli tarkoitus pitää tänään tuparit, mutta koska vaan suomalaiskamut pääsi, päätettiin siirtää (edelleen :D) varsinaisia tupareita ja viettää vaan iltaa tyttöjen kesken. Paikalle tuli perinteisen Suomitiimin lisäksi myös uusi Kuopion vahvistus Anni, josta ei tosin tullut otettua yhtään kuvaa illan aikana! Täytyy korjata asia kun seuraavan kerran nähdään.

Lisäksi käytiin Annin ja Nooran kanssa Planica-junassa tutuksi tulleen Aurelien tupareissa tänään ja tarkastamassa paljon kehutun Metelkova-alueen iltaelämää. Täytyy sanoa että tuo vanha slovenialainen rock-musiikki ei kuulu ehkä tällä hetkellä ykköslemppareihin, joten oli kyllä lievä pettymys koko paikka kun koko siellä olon aikana tunnisti kaksi biisiä ja niistäkin toinen oli Paranoid :D Onneksi saatiin sentään hienot kuvat lohikäärmeen kanssa! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti