lauantai 19. huhtikuuta 2014

Day 53 - Katriina

Aamulla herättiin 7.30 ja suunnattiin aamupalalle, joka oli ihan kelpo, maha saatiin täyteen! :) Valitettavasti vastaanotossa ei enää istunut eilinen silmälasikäärme vaan tylsä ja tavallinen respamies, joka toivotti meille hyvää matkaa.

Automme lähti kiitämään kohti Venetsiaa Italian moottoriteitä pitkin. Tuossa tuokiossa olimme päässeet jo määränpäähämme, eli Muranossa (Venetsian esikaupunki) sijaitsevaan parkkitaloon, johon Laura sai hyvin taite(i)ltua automme.

Loppumatkan Venetsiaan taitoimme näppärästi paikallisbussilla. Paikan päälle päästyämme fiilis oli kuin olisi hypännyt Narniaan: kauniita, vähän rapistuneita rakennuksia kanaaleiden varsilla. Asuuko joku täällä? Kuulemma ainakin Elton Johnilla on kesäasunto näillä huudeilla.


Kuljeskelimme pieniä sivukujia, sillä päätimme tutustua kohteeseen ilman karttaa tai sen suurempia suunnitelmia. Kahdentoista aikaan nälkä alkoi hiipiä ja päätimme hakea lähileipomosta vähän suolaista purtavaa ja istahtaa alas.



Siinä riisilihapalleroa mussuttaessani silmiemme eteen hilautui salamyhkäisen hitaasti yksi gondoliveneistä ja kaivoimme nopeasti kamerat esille. Tullessa olimme jo kauhistelleet satasen gondoliajeluita ja mielessämme jo luopuneet sellaisista ylellisyyksistä.

Noora ois halunnu kokeilla, ihan nopeasti vaan!
Mutta! Reilu gondolikuski tarjosi meille kimppahinnaksi 60€/puoli tuntia, eli 20€ per nassu, jonka olimme valmiita maksamaan. Siispä ei muuta kuin eväspussit rullalle reppuun ja paatin kyytiin! 

Gondoli lipui rauhallisesti pitkin kapeita uomia kanaaliveden liplattaessa rentouttavasti. Turistimassat olivat toisella puolen kaupunkia, joten saimme ihailla kaupunkia romanttisesta suippoveneestä kaikessa rauhassa oppaamme kertoillessa rakennusten historiasta ja paikan merkkihenkilöistä. Kaiken lisäksi uhkaavat harmaat pilvet väistyivät ja aurinko alkoi porottaa ihanan lämpimästi.

Ja kohta keikuttiin laineilla!


Erilainen laituri























Gondolimies näytti musta vähän Jukka Pojan isältä (Lauran kuva)

(Lauran kuva)


Joku entinen merkittävä henkilö asumuksineen




Venetsian lippu :)

Gondolinkuljettajan kanssa keskusteltiin yhdestä sun toisestakin asiasta, ja puheeksi tuli myös sauna. Kerroimme, että yleensä talvella saunan jälkeen kuuluu mennä avantoon uimaan tai hankeen kierimään, johon hän peri-italialaisittan parkaisi "Mamma Mia!" :D

Ihanan gondolikierroksen jälkeen alkoi ankara maskien ja Pyhän Markuksen torin metsästys. Maskien suhteen Venetsia on oikea runsauden sarvi ja niitä tulvi ovista ja ikkunoista: kiinalaisia, italialaisia, blancoja, mattapintaisia, glitterisiä, höyhenillä, kultahapsuilla, kulkusilla ja ilman... Maskit on ollu täällä tosi suosittuja pitkään historiassa, sillä niiden suojissa saattoi heittää hyvästit säätyrajoille ja jäykille käytöskoodeille. Osa oli tosi hienoja ja kauniita, osa vaan pelottavia. 

Yks mun lemppareista, mutta liian kallis ja hankala kuljetettava :(




Onneksi jokainen kuitenkin löysi päivän aikana mieleisensä, mutta sitä ennen löydettiin myöskin San Marcon a.k.a Pyhän Markuksen torille, josta löyty myös ne muutkin turistit. :D




Jos joku osaa kertoa enempi tästä horoskooppikellosta niin valaiskaa meitäkin,
tai siis kellonajanhan se näyttää, muta miten nämä horoskooppimerkit tähän liitty?




Istahdettiin Pyhän Markuksen aukion rantaan kirjotteleen kortteja ja nauttiin auringosta. Siinä sitä yhessä ihmeteltiin että nyt sitä ollaan täällä ja vautsi miten hieno paikka! Vähän meinasi itse kunkin poikaystäväikävä yllättää kun rakastavaisia kulki koko ajan ohi käsikädessä ja toisiinsa nojaillen.

Vähitellen kellon viisarit alkoivat kuitenkin kääntyä siihen malliin että meidän oli aika lähteä kipittämään takaisin kohti bussipysäkkejä, jotka olivat kokonaan toisella puolella kaupunkia. Matkalla saatiin tehtyä loput ostokset ja nähtiin vielä pari hienoa paikkaa :) Lisäksi allaolevalla sillalla eräs nahkatakkinen mies yritti kähveltää Nooran maskit (?!) tarttumalla niihin ohikulkiessaan, mutta onneksi Norppa oli skarppina ja sai tuliaiset pidettyä itsellään.




Seikkailijat kuittaavat Venetsiasta, kaikki maskit vielä tallessa!
Hetken maisemareittejä kierreltyämme löysimme bussipysäkille ja takaisin automme luo. Nyt pääsi se perheauton tila käyttöön, mille aikaisemmin naureskeltiin!

Lauran kuva

Navigaattorin ohjaamana pääsimme Veronaan illan hämärtyessä perille. Vähän saattoi matkalaisilla pää nuokkua, mutta onneksi kuski pysyi skarppina (kuulemma Italian liikenne oli kaikkea muuta kuin unettavaa :D) Hotelli Gattopardo osoittautui mukavaksi, erittäin tavalliseksi hotelliksi, josta ei hyövännyt paljon ottaa kuvia kun se näyttää samalta kun hotellit yleensäkin. Sen sijaan viereisessä ravintolassa syötyjen viiden euron lasagnejen jälkeen keskityttiin ottaan kuvia meidän upeista maskeista!

Noora ja minä, eli kuvan otti Laura :)

Seikkailijat goes Venice -faces. (Lauran kuva)

2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää reissun päällä:) tohmaksen kans mennään kohta kahveja keitteleen, joten suotta ikävöit ; D ja noora, emme hajoa pakkaseen, nytkin +8 &aurinko paistaa! Kun veronassa ootte, niin muistakaa luukuttaa perhebussissanne oikeita biisejä t. Ö phill
    http://m.youtube.com/results?q=ys%C3%A4ri+romeo%26julia&search_sort=relevance&search_type=search_all&uploaded=&sm=12

    VastaaPoista
  2. :DD Just tänään aamulla ennen ku lähettiin Verona-kierrokselle niin otettiin kunnon Movetron-popitukset! Mutta kaikki linkannu kevätkuvia naamikseen että vissiin kelpo kelit sielläkin! :)

    VastaaPoista