maanantai 7. huhtikuuta 2014

Day 41 - Katriina

Uusi viikko ja uudet kujeet! Tänään vaihdettiin, eli oli mun vuoro mennä riskiraskauksien osastolle. Nooran kertoman perusteella tiesin tulevan viikon olevan aika rento, mutta yllätyin silti kun koko päivän saldoksi jäi verenpaineiden mittailu, kahden CTG:n (sikiön sydänkäyrän) ottaminen ja ruokatarjottimien kuskailu edestakaisin. Opiskelijat ja mun ohjaaja oli kuitenkin tosi mukavia, joten päivä meni suht soljuvasti. Lisäksi Ines-ohjaaja kertoi että tänään  hän ei ehdi kovin paljon ohjaamaan minua (koska maanantai), mutta huomenna on kuulemma enemmän aikaa :) Huomista odotellessa siis!

Pääsin hyvissä ajoin ja Noora olikin mua jo pukukopeilla oottelemassa. Pikaisen kauppareissun ja kotona pyörähtämisen jälkeen lähdettiin käymään rekisteröimään Nooran pyöräkorttia jotta pääsisimme tutustumaan pyörillä kaupunkiin! Mutta kuinkas sitten kävikään...

"This station is waiting for a network connection..."


Pyöräparkki
(Täällä on siis sellainen kaupnkipyöräsysteemi. Siinä voi ladata bussikorttiin ominaisuuden, jolla voi käyttää näitä kaupunkipyöriä. Kaupungissa on yli 10 pyöräparkkia, johon voi jättää tai josta voi ottaa pyörän käyttöönsä tunniksi kerrallaan. Vuoden ajaksi palvelu maksaa 3€, sopivan hintaista opiskelijoille siis! :)

Jatkoimme siis matkaa jalan. Kävimme pyörähtämässä meidän kämpiltä vielä eteenpäin, pois päin kaupungista, alueella jossa ei olla aikaisemmin (tuntemattomasta syystä) liikuttu. Oli tosi kaunista lähiötä ja rantaa!






Melkeen niinku joku Oulun lähiö kesäkuun alussa!

Suunniteltiin jo piknikkiä jollekki päivälle tuonne! Oli ihana vaan hengailla ja kattella
Päivä oli tosi lämmin, topilla ja farkuilla meinas tulla kuuma! Yhden nurkan takaa paljastu kirkko ja päätettiin mennä sinne sisälle kurkisteleen ja kattoon miltä se näyttää.


Oli aika pelkistetty mutta kiva :)
Kun kurkistettiin sisälle niin penkissä oli istumassa kaksi mummoa ja päätettiin, että parempi mennä istumaan penkkiin ja sieltä katella niin ei ainakaan häiritä ketään. Ei oltu varmaan ku minuutti pari istuttu siinä niin urut pärähtää soimaan ja katottiin vaan toisiaan että ei oo tosi. Siellä alko joku Jumalanpalvelus neljälle hengelle! Teki mieli kysyä Nooralta että ottiko se virsikirjaa matkaan, mutta ei pystyny, molempia nauratti niin paljo :D Paettiin siis vähin äänin ulos.

Paluumatkalla pyöräpiste oli onnistunu jo löytään nettiyhteyden ja saatiin rekisteröityä pyöräominaisuus Noorallekin, jee! :) 

Illalla kävin vielä kattomassa kello kuuden näytöksessä Lauran kanssa uuden Noah -elokuvan, jossa oli kyllä paljon symboliikkaa ja sisältöä, välillä ehkä vähän omituisesti toteutettuna.
Alla traileri jos kiinnostaa katsoa! :)



Oli vähän hämmentävää kun meitä oli mun ja Lauran lisäksi neljä siellä leffasalissa, joka oli kuitenki Oulun Finkinon isoimman salin kokonen! Myöhemmin Laura valisti mua että paikalliset nuoret ei oikeestaan käy elokuvissa kun se on täällä niin kallista -rapiat 5€ opiskelijalippu. Kaikki on suhteellista (eteenkin Finnkinon 14€ lipun jälkeen).

3 kommenttia:

  1. Oli sulla sentään verenpaineiden verran enemmän toimintaa ku täällä riskiraskauksilla eilen... mittaaminen nimittäin ulkoistettu potilaille! Hektisempiä aikoja odotellen ö phill

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D no hyvä tietää että ei sielläkään ihan tukka suorana juosta osastolla niin ei ehkä ahista niin paljo!

      Poista
  2. :----D, rakas ö phill!
    Hitsi laitetaan mulleki se pyörämeininki ja lähetään joskus ajelulle! Ja tuo piknikpaikka näytti vähintäänkin täydelliseltä.

    VastaaPoista