maanantai 21. huhtikuuta 2014

Day 55 - Noora

Tänää oli Padova päivä, taaskin tarkempia suunnitelmia vailla. Yritettiin aamupalan jälkeen vilkasta netistä nähtävyyksiä ja löydettiinkin jokunen kirkko sekä kasvitieteellinen puutarha. Tänään oli myös vihdoin sitä vesisadetta jota oli luvattu koko viikonlopulle. Lähdimme perheautollamme kohti keskustaa ja yritimme löytää parkkipaikkaa. Navigaattori neuvoi meidät Garage Roma -parkkihalliin jossa vanha kummisetä avusti meitä sujuvasti italian kielellä parkkeeraamaan. Laura ilmeisesti ymmärsi ohjeet ja peruutti mallikkaasti parkkiin. Sitten ukko viittoi että antakaapa avaimet niin hän vie auton yläkertaan, sanoi myös että kaikki jättävät täälä auton ovet lukitsematta. Tässä vaiheessa tuijotimme vuoron perään toisiamme ja ukkoa aivan kauhuissaan ja kysymysmerkki ajatuskuplassa. MITÄ? Silloin tehtiin melkein niinkuin elokuvissa että ikkunat ja ovet lukkoon ja auton renkaat vinkuen kaahattiin pois hallista. Sinne jäi kummisetä huitomaan käsiään tuohtuneena. Jätettiin auto 100 metrin päähän ilmaiseen parkkiin ja hiippailtiin sitten parkkihallin ohi kohti keskustaa sateenvarjot näköesteenä.

Keskustasta löysimme ensimmäisen nähtävyyden: Basilica di Sant'Antonio di Padova eli lyhyesti kirkko. Kirkko oli aika mahtaileva ja sinne oli myös säilötty merkkihenkilön leukaluut tai jotain vastaavaa (emme käyneet katsomassa pitkän jonotuksen takia). Kävimme ilmaisnäytöksessä jossa kerrottiin mm. tästä Antoniuksesta ja täytyy kyllä antaa pointsit esityksen hyvälle suunnittelulle ja toteutukselle.




Kasvitieteellinen oli kyllä Padovan paras nähtävyys! Sadekin sopivasti hellitti kun saatiin ostettua liput puutarhaan ja päästiin kunnolla nauttimaan kukista, puista, lääkekasveista (ihan vain katsellen) ja muutamasta sadepäivän innoittamasta etanasta.




Jokaisesta kasvista oli tietysti pakko ottaa kuva ja jokaista kukkaa oli nuuhkaistava.



Kassu - murattifani
Laura - sitruunafani


Kassu kysyi etanalta "etana, etana näytä sarves, onko huomena poutaa?" Etana vastasi "nyrpistämällä" sarviaan oikein kunnolla. Harmi ettei saatu viedeolle :/ Ja tämä etana oli koosta päätellen vanha ja viisas.






Käytiin vielä hetki seikkailemassa ympäri Padovaa etsien toista kirkkoa mutta matkalla oli muutama este eikä päästykään kirkkoon sisään. Sitten oli aika jättää Italia ja lähteä kohti Ljubljanaa. Laura tietysti skarppina ajoi ja minä & Kassu tuhisimme päiväunia. Kauneinta Italiassa olivat asuinrakennukset ja niiden puutarhat. Ja herkuinta oli jäätelö. Hauskinta matkaseura. Jännittävintä kummisedät.


1 kommentti:

  1. Oisitte huutaneet mennessä, että oota siinä, käymme ensin tankkaamassa auton ja nostamme pankkiautomaatista seteleitä hansilkaslokeroon. (Heikki)

    VastaaPoista