perjantai 18. huhtikuuta 2014

Day 52 - Noora

ITALIA - Pitsojen ja kummisetien maa!

Jos Italiaan meinaa lähtiä niin ensinnähän pitää tietysti hommata auto. No minä tein niin. Tällä kertaa autovuokraamo mokasi positiivisesti: oltiin vuokrattu halvin ja kehnoin auto mutta koska heillä ei ollut yhtään jäljellä saatiin tuommonen tehtaalta tullut, uunituore (60km ajettu) perheauto jossa oli navigaattori valmiina. Eikä penniäkään tarvinu ylimäärästä pulittaa (katotaan myöhemmin ne polttoainekulut).. Olin aika tyytyväinen kauppoihin ja ajelin vielä kotipihaan ilman kolhun kolhua. 

Tie Venetsiaan kulki Triesten kautta jossa pysähdyimme tunniksi pissalle ja teelle. Vessa oli ylläriksemme reikä lattiassa -tyyliä (Italiassakin?)  ja sehän ilahdutti minua ja eilen maitohapotettuja reisilihaksia. Kujat olivat aavistuksen kapeita meidän perheautolle mutta kuski oli skarppina ja sai taas auton parkkiin ilman kolhuja. 

Kassu järjesti meille matkaohjelmaksi mm. laiva on lastattu leikin ja matkustusbingon :)


Mielikuvitukseni alkoi lentää lähempänä Venetsiaa kun tienvarsilla oli näyttäviä kartanoita. Pystyin kuvittelemaan kummisetiä jokapuolelle.
















Videolla randompätkä autokeskusteluista.








 Triesten rannalla pelleilemässä

Pimeän tullessa löysimme hotellille ja sekin näytti mielestäni ihan kummisedän talolta. Respan mies oli vielä niin hassun oloinen että mielikuvitukseni sai vain lisää ravintoa. Kassu totesi että "mulla tuli siitä miehestä mieleen semmonen käärme jolla on silmälasit". Jepjep. Siltä se kieltämättä näytti kun myhäili sielä tiskin takana. Tämä kummisedän serkku kuitenkin neuvoi meille nälkäisille matkaajille pitsapaikan tien toiselta puolelta. 
Hotellilla ollaan



Ravintolassa oli aika mielenkiintoinen sisustus ja tunnelma. Oltiin ainoa asiakkaat ja saatiin kehnoa palvelua josta maksettiin lopussa kuitin osoittama hinta: 7.5€. Otettiin tietysti Italiassa ensimmäisenä pitsaa ettei vaan jää kokeilematta..

                                                       Italialaiset pitsat ja torniolainen koura!

Nyt laitamma pään tyynyyt ja odotamme nukkumattia (toivottavasti nukkumatti ehtii tulla ennen kummisetää ettei tarvitse pyssyjen paukkeessa kukkua).

1 kommentti:

  1. Haha, jaa eikö Lauralla oo vieläkään ikävä sodexon pinaattista kasvispastaa? :D

    VastaaPoista